Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2021 12:17 - На какво са способни вярващите в бог :):):)! Разказ по истински случай:)!
Автор: dobrodan Категория: Забавление   
Прочетен: 4042 Коментари: 15 Гласове:
7

Последна промяна: 12.10.2021 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                         Не може да бъде, ще кажете.
                      Може, може. Щом се е случило...
                  Вярата.....има много лица. Понякога даже и задник.

     ЗА "АРОМАТЕРАПИЯТА" НА ХИТРИЯ АФРИКАНСКИ ПАСТОР

 

        Хората обичат да бъдат мамени, така че шарлатани е имало, има и ще има. Чудотворци много в нашия голям свят и техните методи са доста подобни. Да изненадаш модерен човек по този въпрос няма да е лесно. Но героят на този пост подхожда към работата на месията много творчески. Повярвайте ми, досега не сте виждали такива чудеса.
image


       Този човек, удобно разположил се в градински стол, се казва Крис Пенелъпи. Живее в село Сияндани, в южноафриканската провинция Лимпопо, близо до град Гияни. Той има своя собствена църква, наречена SevenFold Holy Spiri (седемкратен Свети Дух).

     Отначало всичко изглежда много банално. Крис се самопровъзгласява за избрания от Бога, чрез когото светият дух се спуска върху народа на Сияндани. Той провежда пламенни проповеди (между другото, във визия и глас пасторът е много подобен на Крис Рок), събира дарения и се моли за енориаши, лекува ги с молитва и докосване.

image

 

         На проповедите си той трябва да има вино (кръвта христова) и бисквитки (тялото христово). Понякога вместо вино пийва шампанско, от време на време бира. Когато създавате своя собствена църква, самият Бог нарежда да промените правилата по свой вкус.
      И така, Пенелъпи седи на стол, пие вино, троши крекери и говори на сънародниците си за това, колко е важно да отидеш на църква.

       С настъпването на пандемията Крис премества проповедите си в ZOOM.
image

 

        И е сложил сметка за дарения в групата си във Фейсбук.

image

image

        Съвременните проблеми изискват съвременни решения, така че Пенелъпи премества бизнеса онлайн. Енориашите му пишат в WhatsApp за проблемите си, прехвърлят пари, за да увеличат Светия Дух не седем, а осем, или дори девет пъти. Божият човек, както го наричат енориашите на Крис, се моли за тях или дава проповед по телефона. Показваме скрийншотове на някои съобщения, които публикува във Фейсбук.
     Например една жена пише, че съпругът й не може да получи работа, но веднага щом Крис се моли, съпругът й е назначен на следващия ден точно там, където е мечтал да работи.

image

                   Пенелъпи бива наричан също Отче и дори татко.


      Отляво е послание как молитвата на Крис е помогнала на жената да се справи с кашлицата, която й е попречила да спи. Друг енориаш не можел да реши да си купи кола, но Крис го благословил, той купил използвано Пежо и сега не може да му се насити. На скрийншота отдясно някой е предоставил фотодоклад, доказващ чудотворната сила на думата на татенцето.
     Но най-важният трик на Пенелъпи изобщо не е в ZOOM и чатовете.  Всеки проповедник, който иска да живее добре, трябва да има своя уникална особеност. Начинът за това на Пенелъпи е уникалната му възможност да изригва светия дух от себе си.

image

 

        Крис Пенелъпи твърди, че пръднята му прави чудеса.
     Миналата година медиите писаха, че местните бизнесмени буквално се редят да бъдат, така да се каже, опърдяни от пастора, и са готови да платят за това. Вдишалият от прекрасния газ го очакват успех в бизнеса и просперитет. В името на успеха енориашите не се срамуват да полегнат под задника на татенцето си. Идеята на Крис имала успех, хора започнали да идват от съседни села и градове. Казват, че е било необходимо да се регистрирате за газова благословия почти два месеца предварително. Един бивш енориаш сподели с репортерите, че някои бизнесмени са си взели пръдня за вкъщи. Те подушвали газа, който помага в бизнеса, преди важни срещи и сделки, така че със сигурност да им помогне.

     За да получите качествена благословия, трябва да легнете с лице под задника на Пенелъпи и да вдишате възможно най-много в момента, в който пасторът е освободил газовете.
     Крис без никакво притеснение сядал за половин час по лицата на доволните приходящи, докато четял проповеди. Е, след буритото или нещо по-пикантно за ядене, опашката на тези, които искат да забогатеят, се премествала напред много бързо.
      Понякога вместо да сяда, пасторът си уреждал стоене по хората и ходене по тях.

image

         "Не опърдявам хората!" - отговарял Пенелъпи на критиците за чудотворния му метод: "Аз ги изцелявам!" По-конкретно, не той сяда и пърди, не той стъпва върху хората, това го прави Светият дух, същият този, седмократният.
      Струва си да се каже, че въпреки първоначалната истерия хората започнали бавно да напускат църквата SevenFold Holy Spirit (седмократният Свети Дух) заради миризливите и унизителни методи на пастора. Пенелъпи също получава вълна от критики от своите колеги пастори. Мярка все пак трябва да има, казват те; проповядвай, проповядвай, но не прекалявай с проповедите. Така Пенелъпи трябвало да се върне към стандартните си проповеди с вино и крекери.

 

     Материалът е преведен, автор е отново потребителката душка :).

       Голяма душа носи това момиче :).

                        Същинска махатма :):):).

 

ПРО "АРОМАТЕРАПИЮ" ОДНОГО ХИТРОГО АФРИКАНСКОГО ПАСТОРА - 7 Октября 2021 - Невероятно (neveroyatno.info)






Гласувай:
7



1. milady - ...Вярата ,има многооо...Лица...
12.10.2021 13:22
даже и...задници!!!

Алелуя, Бог, те доведе, при мен, Краси ()

ненапразно, онези..( с които,ще се бори) потребителката Душка..
са 'луди' на Тема - Тяхното Безсмъртие..и Чуждата глупотия..

страхотноо ме разведри....)

цитирай
2. mt46 - Поздрав!
12.10.2021 13:26
Има балами, има и измамници... И винаги ги е имало...
цитирай
3. dobrodan - Всички проповедници са измамници :)!
12.10.2021 13:43
Увеличаването на броя им в геометрична прогресия е адски неприятно.
Ще горят в огненото езеро заради лъжите си :):):).
Благодаря и дано съм развеселил повече народ.
цитирай
4. pvdaskalov - * 1 *
21.10.2021 14:00
Не мога да повярвам, че съществуват измамници с такива приьоми! То нашите джебчии и телефонни измамници, както и някои банкери народни избранници са светци в сравнение с този Пенелопчо, ако не му греша фамилията.
Не мога да си представя, че "човек" може да седне и да разработи такъв "бизнес". Виж, ако е лудичък и в побърканото му съзнание се е вселил Луцифер, защо не.
Оставам потресен,
П и е р
цитирай
5. dobrodan - Пиер, проблемът не се крие в Крис Пенелъпи.
21.10.2021 14:11
Намира се другаде и по-конкретно в празните глави на вярващите :):):):):).
Ще кажеш, силни думи използвам.
Не, просто това е самата истина.
В качеството си на разумен човек мога да предявя на религиите толкова обвинения, колкото не мога да изброя.......
Знаеш ли.....ще се върна на последния постинг с книгата на О. Сулейменов. Този мъж е разбрал смисъла на ритуалите, използвани в погребенията от Шумер, Египет, Алтай та чак до християнството.
Възкресението ;), което аврамитските религии обещават, е на душата. След като хората са разбрали, че физическо възкресение няма и няма и да има, са им обещали рая.....на небето.
Което не пречи вярваща мюсюлманка да събира дребни монети, с които да бъде обсипвана в последния си път ПО ШУМЕРСКИ ОБИЧАЙ ОТПРЕДИ 6000 ГОДИНИ горе-долу........
Споменът за Шумер.........да, още е жив. Но не и у християните, за жалост.
Втората част Сулейменов е посветил на тази тематика.
Без да имам претенции за велик учен, въпреки, че съм намерил и недоуточнени изрази у него, разбрах защо хората са имали и имат нужда да вярват......във всякакви глупости.
Което е донесло най-големите беди в човешката история, ако изключа природните стихии.
цитирай
6. hristiqnskaprosveta - Ужас
22.10.2021 20:33
Така става с хора, които не познават светото православие и вярват на всякакви глупости и басни. Жалко, че в днешно време хората не познават единствената спасителна вяра- православната. :)

И да, хиляди, даже стотици хиляди пъти е по - добре турска чалма, от колкото папска тиара. И пък нали според русофобите, не е имало турско робство, така, че за тях, тази фраза на Лука Нотарас, сигурно е написала от някой русофил - примерно Костадинов и Нотарас, въобще, ама хич не е предпочел да умре с народа си, вместо да приеме чуждата вяра. :)
цитирай
7. dobrodan - Имам предложение, християнино ;):):):):). Даже две.
23.10.2021 11:40
Първото е да прочетеш "Великият тюркски език" от Рафис Салимжанов и "АЗиЯ" от Олжас Сулейменов. Има ги на православен съветски език, има ги и на български, погрижил съм се. И в двете ще видиш какво е донесла вярата на хората.

Второто е следното: след като си решил, един господ знае защо, че твоята вяра е най-правилната измежду около 5000 такива, защо не се хванете на една мисионерска разходка из Африка да ги вкарате в пътя? :):):)
Знаеш ли какви интересни маршрути мога да ви дам :):):)........
Това поповете за СТО ЛЕВА ОТГОРЕ ЧУДЕСА ПРАВИТЕ :):):):):).
цитирай
8. hristiqnskaprosveta - Мечти, мечти...!
23.10.2021 15:31
dobrodan написа:
Първото е да прочетеш "Великият тюркски език" от Рафис Салимжанов и "АЗиЯ" от Олжас Сулейменов. Има ги на православен съветски език, има ги и на български, погрижил съм се. И в двете ще видиш какво е донесла вярата на хората.

Второто е следното: след като си решил, един господ знае защо, че твоята вяра е най-правилната измежду около 5000 такива, защо не се хванете на една мисионерска разходка из Африка да ги вкарате в пътя? :):):)
Знаеш ли какви интересни маршрути мога да ви дам :):):)........
Това поповете за СТО ЛЕВА ОТГОРЕ ЧУДЕСА ПРАВИТЕ :):):):):).



Не можеш да ме уплашиш с нищо. Бил съм няколко пъти в Африка и сме евангелизирали лично бая африканци и то в райони в който оперират терористите от Идил. :)

Тюрките са кенефи и бая бой са изяли от руските славяни, дори цял геноцид са им спретнали през 19 век в Черкезия. :)

Пак Русия си мачка народите в Кавказ, както си иска и никой не може да я спре. Даже Щатите си умират от страх да нападнат. :)

Германия, Франция и Западните педали, нямат топки да се бият срещу Русия и славяните. Никой де факто не може дори да си помисли да тръгне срещу нас, камо ли да ни бие. Хахахахаха!
цитирай
9. dobrodan - Чакай малко, как така евангелизирали?
23.10.2021 15:40
Този термин православен ли е? :):):):)

И така: представи си само да се съберат тюркоезичните республики по пътя на Коприната до Китай и Сибир......Знаеш ли какво ще стане с Русията?
Чорба от агнешки чревца :):):).
Ядрени оръжия има колко си щеш. Музильманите :):):) не можеш ги стресна как да е :):):).
Моли се на бога си да не се стига дотам :):):).
Още нещо. Аз съм българин, не съм тюрк и никога не бях подозирал за някои неща.
Защо не си ни върнете Русията? :):):):):)
Голяма водка пий - голяма дума не казвай :):):).
Нищо не се знае.
Добре, че беше Чингиз, та и ар-русите държава да заимате ;):):).
Славяни, православни :):):).
Благодаря, разсмя ме приятно!
цитирай
10. vandela007 - Реших
09.11.2021 12:54
и аз да прочета нещо от твоите публикации.
Този "проповедник" е луд, а тези, които му вярват - не знам: глупави или невежи да ги нарека, но са не по-малко луди от него.
Слагаш ме в един кюп с тях, но това, че не виждаш разликата, не е мой проблем.
цитирай
11. vandela007 - Ооо!
09.11.2021 12:58
Че и цензура имаш. Коментар, който не те ласкае, не го одобряваш.
Е, аз не те лаская, но не те и обиждам, както правиш ти в твоите коментари на моите постинги.
цитирай
12. dobrodan - Разликата е елементарна.
09.11.2021 12:59
Ти не вярваш в светите пръдни, те не вярват в други работи :):):):).
Въпросът се крие по-скоро в общото помежду ви, а не в разликата :).
То е, че вярвате :). Кой в какво точно - има ли значение?
Доказателствата изключват вярата.
Осмисли ли цитата.....за тези няколко дни?
Питам просто така, да се намирам на работа......
цитирай
13. dobrodan - Vandela, тия, с които си пишем редовно, знаят, че
09.11.2021 13:04
съм сложил модерация само за да виждам кой къде е пуснал коментар.
Одобрявам като правило и големи глупости :):):):):).
Снощи "GOD" ми беше на гости :):):):):), в лицето на възкръснала царска особа :):):):):),
та искам - не искам, поразчистих малко.
Налагаше се, ако ме разбираш.
Иначе много, много рядко не одобрявам коментари, а на смислените се радвам от сърце.
цитирай
14. vandela007 - Ти не вярваш в светите пръдни, те не ...
09.11.2021 13:08
dobrodan написа:
Ти не вярваш в светите пръдни, те не вярват в други работи :):):):).
Въпросът се крие по-скоро в общото помежду ви, а не в разликата :).
То е, че вярвате :). Кой в какво точно - има ли значение?
Доказателствата изключват вярата..

ИМА МНОГО ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ В КАКВО И В КОГО ВЯРВАШ. Това е най-важното, което човек трябва да разбере в живота си, докато е на тази земя.
цитирай
15. dobrodan - Вандела, имам друг светоглед
09.11.2021 13:14
и той изключва вярата "по принцип".
Който или каквото и да е създало познатия ни и непознат свят, то няма нищо общо с този или това, което пробутват религиите.
Никой проповедник от никоя вяра не гарантира нищо за никого. Само дава едни обещания, това е най-евтиното. Не плащаш нищо, а получаваш всичко :).
Такава далавера никой друг освен жреците не е измислял.
Аз, обаче, трябва да им вярвам?
Има ли поне една причина? Само една?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1044003
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4144
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031