Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2021 18:51 - Култът на Ковидиан (част III)
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.09.2021 18:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Култът на Ковидиан (част III)

Си Джей Хопкинс

image

В  култа на Ковидиан (част I)  и  (част II) аз характеризирах така наречения „Нов нормал“ като „глобално тоталитарно идеологическо движение“.

Откакто публикувах тези есета, все повече хора идват да го видят какво представлява, не „лудост“ или „свръхреакция“, а всъщност нова форма на тоталитаризъм, глобализирана, патологизирана, деполитизирана форма, която се прилага систематично под прикритието на „опазване на общественото здраве“.

За да се противопоставим на тази нова форма на тоталитаризъм, трябва да разберем как тя прилича и се различава от по -ранните тоталитарни системи. Приликите са доста очевидни - спирането на конституционните права, правителствата, постановени с декрет, официалната пропаганда, ритуалите за лоялност на обществеността, забраната на политическата опозиция, цензурата, социалната сегрегация, отрядите на терористи, които тероризират обществеността и т.н., но разликите не са очевидно.

Докато тоталитаризмът от 20-ти век (т.е. формата, с която повечето хора обикновено са запознати) беше повече или по-малко национален и откровено политически, Новият нормален тоталитаризъм е наднационален и неговата идеология е много по-фина. Новият нормал не е нацизъм или сталинизъм. Това е глобално-капиталистически тоталитаризъм и глобалният капитализъм няма идеология, технически, или по-скоро неговата идеология е „реалност“.

Когато сте ненадминат глобален идеологически хегемон, какъвто е глобалният капитализъм през последните около 30 години, вашата идеология автоматично се превръща в „реалност“, защото няма конкурентни идеологии. Всъщност изобщо няма идеология ... има само „реалност“ и „нереалност“, „нормалност“ и „отклонения от нормата“.

Да, знам, реалността е реалност ... затова поставям всички тези термини в плашещи цитати, така че, моля, пощадете ме от дългите имейли, които окончателно доказват реалността на реалността и се опитайте да разберете как работи това.

Има реалност (каквото и да вярвате, че е) и има „реалност“, която диктува как функционират нашите общества. „Реалността“ се конструира (т.е. симулира), колективно, според идеологията на всяка система, която контролира обществото.

В миналото „реалността“ беше открито идеологическа, независимо в коя „реалност“ живеете, защото имаше и други конкурентни „реалности“. Вече ги няма. Има само една „реалност“, защото цялата планета - да, включително Китай, Русия, Северна Корея и където и да е - се контролира от една глобално хегемонична система.

Глобално хегемоничната система няма нужда от идеология, защото не трябва да се конкурира с конкурентни идеологии. Така изтрива идеологията и я заменя с „реалност“. Реалността (каквото и да вярвате лично, което разбира се е това, което наистина е) всъщност не се изтрива.

Просто няма значение, защото не  можете  да диктувате „реалността“. Глобалният капитализъм може да диктува „реалност“ или по -точно симулира „реалност“ и по този начин симулира противоположността на „реалността“, която е еднакво, ако не и по -важна.

Тази глобално-капиталистическа „реалност“ е деполитизирана, историческа „реалност“, която образува невидима идеологическа граница, установяваща границите на това, което е „реално“. По този начин глобалният капитализъм (а) прикрива своята идеологическа природа и (б) прави всяка идеологическа опозиция автоматично нелегитимна или, по-точно, несъществуваща.

Идеологията, каквато я познавахме, изчезва. Политическите, етичните и моралните аргументи се свеждат до въпроса какво е „реално“ или „фактическо“, което „експертите“ и „проверките на фактите“ на GloboCap диктуват.

Също така, тъй като тази „реалност“ не е сплотена идеологическа система с основни ценности, основни принципи и т.н., тя може да бъде драстично преразгледана или напълно заменена горе -долу в един момент. Глобалният капитализъм няма основни ценности - освен обменна стойност, разбира се - и по този начин той е свободен да произвежда всякакъв вид „реалност“, която иска, и да замества една „реалност“ с нова „реалност“ по всяко време, което служи на нейните цели, като сценични ръце, сменящи театрален декор.

Например „Глобалната война срещу тероризма“, която беше официалната „реалност“ от 2001 г. до отмяната й през лятото на 2016 г., когато официално започна „ Войната срещу популизма “. Или сега „ Новото нормално “, което замени „Войната срещу популизма“ през пролетта на 2020 г.

Всяка от които нови симулации на „реалност“ беше внедрена внезапно, дори непохватно, подобно на онази сцена през  1984 г.,  когато партията сменя официалните врагове точно в средата на речта на седмицата на омразата.

Сериозно, помислете къде се намираме в момента, 18 месеца в нашата нова „реалност“, след това се върнете и прегледайте  как GloboCap откровено въведе Новото нормално през пролетта на 2020 г.  ... и по -голямата част от масите дори не мигнаха.

Те безпроблемно преминаха към новата „реалност“, в която вирус, а не „бели супремацисти“, „руски агенти“ или „ислямски терористи“, се превърнаха в новия официален враг.

Те прибраха сценариите, от които са декламирали дословно през предходните четири години, и скриптовете, от които са декламирали предишните 15 години преди това, и започнаха трескаво да дрънкат култово говорене на Ковид, сякаш се прослушват за прекалено много -пародия на Оруел.

*

Което ни довежда до проблема с ковидианския култ ... как да стигнем до тях, което, без да се заблуждаваме, трябва да направим, по един или друг начин, или Новото нормално ще се превърне в нашата постоянна „реалност“.

Обадих се на нови нормали на "Covidian Cult", да не безвъзмездно обида или да ги подиграват, а защото това е, което тоталитаризма  е  ... култ раздутата, на обществен мащаб. Всеки, който се е опитал да се свърже с тях, може да потвърди точността на тази аналогия.

Можете да им покажете фактите, докато не станете сини в лицето. Това няма да направи никаква разлика. Мислите, че водите дебат по факти, но не сте. Заплашвате тяхната нова „реалност“.

Мислите, че се мъчите да ги накарате да мислят рационално. Ти не си. Това, което сте, е еретик, агент на демонични сили, враг на всичко „истинско“ и „истинно“.

Сциентолозите ще ви определят като „потискащ човек“. Новите нормали ви наричат ​​„теоретик на конспирацията“, „антиваксер“ или „отрицател на вируса“. Конкретните епитети всъщност нямат значение.

Те са само етикети, които членовете на култа и тоталитаристите използват, за да демонизират онези, които възприемат като „врагове“ ... всеки, който оспорва „реалността“ на култа или „реалността“ на тоталитарната система.

Простият факт е, че не можете да изгоните хората от култ и не можете да ги изгоните от тоталитаризма. Обикновено това, което правите, в случай на култ, е да извадите човека от култа. Отвличате ги, отвеждате ги в сигурно помещение или където и да е, обграждате ги с много не-култови членове и постепенно ги депрограмирате в продължение на няколко дни.

Правите това, защото докато те все още са в култа, вие не можете да стигнете до тях. Те не могат да те чуят.

Култът е колективна, самостоятелна „реалност“. Неговата сила произтича от социалния организъм, съставен от водачите на култа и другите членове на култа. Не можете да „отхвърлите“ тази сила. Трябва да премахнете физически човека от него, преди да започнете да го разсъждавате.

За съжаление нямаме тази опция. Новото нормално е  глобална  тоталитарна система. Няма „извън“ системата, към която да се оттеглите. Не можем да отвлечем всички и да ги заведем в Швеция. Както отбелязах в част I от тази поредица, парадигмата на култ/общество е обърната. Култът се е превърнал в доминиращо общество, а тези от нас, които не са били обърнати, са се превърнали в съвкупност от изолирани острови, съществуващи не извън, а в рамките на култа.

Затова трябва да приемем различна стратегия. Трябва да накараме чудовището да се покаже не на онези от нас, които вече могат да го видят, а на Новите нормални маси, ковидийските култове.

Трябва да накараме Джим Джоунс да се откаже от глупостите на мира и любовта, да се премести в джунглата и да разбие Kool-Aid. Трябва да накараме Чарлз Менсън да остави китарата си, да отмени времето на оргията и да отиде на убийствено хипи.

Ето как сваляте култ отвътре. Не се опитвате да осуетете напредъка му; натискате го към логичното му завършване. Караш го да прояви пълния си израз, защото той, когато се взриви и умре. Не правите това, като сте учтиви, примирителни или избягвате конфликти. Правите това, като генерирате колкото се може повече вътрешен конфликт в култа.

С други думи, трябва да накараме GloboCap (и неговите слуги) да станат открито тоталитарни ... защото не може. Ако можеше, вече би го направил. Глобалният капитализъм не може да функционира по този начин. Отварянето на открито тоталитарен ще го накара да имплодира… не, не самият глобален капитализъм, а тази тоталитарна версия на него.

Всъщност това вече започва да се случва. Тя се нуждае от симулация на „реалност“, „демокрация“ и „нормалност“, за да държи масите покорни. Така че трябва да атакуваме тази симулация. Трябва да го чукаме, докато се напука и се появи скритото вътре в чудовището.

Това е слабостта на системата ... Новият нормален тоталитаризъм няма да работи, ако масите го възприемат като тоталитаризъм, като политическа/идеологическа програма, а не като „отговор на смъртоносна пандемия“.

Така че трябва да го направим видим като тоталитаризъм.

Трябва да принудим Новите нормали да го видят такъв, какъвто е. Не искам  да  кажа, че трябва да им го обясним. Те са извън обсега на обяснения. Искам да кажа, че трябва да ги накараме да го  видят  ,  усетят  , осезаемо, неизбежно, докато не разпознаят с какво си сътрудничат.

Спрете да спорите с тях при техните условия и вместо това директно атакувайте тяхната „реалност“.

Когато започнат да говорят за вируса, вариантите, „ваксините“ и всички останали култови говорения на Covid не се всмукват в разказа им. Не отговаряйте така, сякаш са рационални.

Отговорете така, сякаш говорят за „ Xenu “, „ body thetans “, „ Helter Skelter “ или всяка друга култоидна глупост, защото това е точно това, което е.

Същото важи и за техните правила и ограничения, „маски за лице“, „социално дистанциране“ и т.н. Спрете да спорите срещу тях с мотива, че не работят. Разбира се, те не работят, но не това е целта (и спорът по този начин ви всмуква в тяхната „реалност“).

Противопоставете им се заради това, което представляват, колекция от странни ритуали за спазване, извършени, за да затвърдят вярността към култа и да създадат обща атмосфера на „смъртоносна пандемия“.

Има много начини да направите това, т.е. генериране на вътрешен конфликт. Правил съм го по моя начин, други го правят по техен. Ако сте един от тях, благодаря ви. Ако не сте, започнете. Направете го обаче и където можете.

Накарайте Новите нормали да се изправят срещу чудовището, чудовището, което хранят ... чудовището, в което са се превърнали.




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739328
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031