Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2020 16:35 - Имат ли партиен цвят олигарсите?
Автор: dobrodan Категория: Политика   
Прочетен: 588 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 13.10.2020 16:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Голямата част от симпатизантите на БСП застават зад Корнелия Нинова

„Ролята на едрия капитал върху политиката и още повече върху социалистическа партия е вредно. Олигархията е темата, срещу която сме изправени и Георги Гергов е неин символ. Но за жалост в ръководството на БСП има и други такива хора. Наложително е БСП да се освободи от тези зависимости. Голямата част от симпатизантите на БСП застават зад Корнелия Нинова.“ Това заяви членът на НС на БСП Янаки Стоилов пред БСТВ. Той подчерта, че е нужно  проблемите да бъдат поставяни и  назовавани с техните имена.
Малко коментари :):

Румяна Дочева Ами като знаете че Свинаря; Миков; Мержанов та дори и Станишев са вредни за БСП ;за чий чвор ги държите??? Заради тях партията губи от поддръжниците си! Like · Reply · 1 · 23w

  Violeta Taneva Не е само Гергов.Първанов е същия.Кирчо-също.Гуцанов,Дъбов,бих прибавила Станишев.Като добавиш линията наследственост,също недоволни от Нинова/Пирински,Добрев и др._и се получава доста солидна опозиция.И хич да не ми говорят за идейност.Всички ,които са съпричастни към лявата идея,са хора грамотни.Не могат да преглътнат ,че Нинова не е от техния кръжец.това е.

Я?! Чудо невиждано? Само преди 11 години :)!

Двама олигарси влизат в битката за БСП. Георги Гергов и Илия Баташки са  фаворитите за лидер на пловдивската столетница, която утре по тъмно избира новия си лидер в панаира. Атанас Петков, Атанаска Тенева,Тодор Кръстев, Георги Гергов и Илия Баташки спорят утре вечер за шеф на пловдивските социалисти. Домакин на червения форум е мажоритарният собственик на панаира. Пловдивските социалисти не " броят за живи" в надпреварата Наско, Наска и Тошко. Битката е между Гергов и Баташки. Привърженици на първите трима роптаят открито, че битката за овакантеното от Захари Георгиев лидерско място, се превръща в битка на олигарсите в БСП. Само за последните две години от управлението на Иван Чомаков Гергов се сдоби в Пловдив с имоти , оценявани на  300 милиона евро и превърна града в нарицателното "Герговград". Зад него обаче стои целият сегашен апарат на БСП начело със Захари Георгиев и ексоблластният управител Тодор Петков. Това червено крило се противопоставя категорично на кандидатурата на доскорошният директор на УМБАЛ "Свети Георги " доктор Илия Баташки.

Последният одит на здравното министерство показа, че краткосрочните задължения на Държавна болница са в размер на 35 милиона лева, а пресрочените на 10 милиона лева. Това практически предопределя фалита на най- голямата болница в България. Паметливи припомнят, че назначеният преди около 15 години  от професор Зънзов за директор на Окръжна болница Илия Баташки  , се превърна в един от най- богатите пловдивчани. В сферите му на влияние попадат Държавна и Окръжна болници,където продължава да дърпа конците  чрез свои протежета, Онкодиспансера, за който  води титанична битка в местния парламент , за да назначи бившия си заместник от УМАЛ "Свети Георги"доктор Ананащев  за директор  и разбира се ХЕИ, където успя да назначи бившата си съпруга доктор Барганова за директор.Твърде вероятно е Баташки да играе и в предрешен конкурс за директор на Втора градска болница.

Малцина останали идеалисти в БСП, които са делегати на форума в неделя признават, че са преглътнали социалният статус на олигарха Георги Гергов. Недоумяват обаче как "безработния" в момента Баташки разполага днес с автопарк за близо милион лева.

Който и от двамата да спечели битката за шеф на БСП партията ще се превърне в олигархична структура, признават делегати на утрешния червен форум. Те обаче са категорични, че в битката за БСП с едни гърди напред е домакина на отчетно-изборната конференция - Георги Гергов.

Другари! Стегнете редиците! Пак ще крадем, че много сме назад с материала, другари! Много сме! Гладни сме!


Достена Лаверн: Левият (уидаут)Тинк-Танк на червената олигархия.
                         Доц. д- Момчил Дойчев 6-ти февруари 2014 г.
Интервюто във вчерашния брой на „Труд” с Достена Лаверн щеше да буди смях, поради левичарска неграмотност, ако не показваше достатъчно ясно идеологическата основа на изключително негативни реставрационни и авторитарни тенденции, които наблюдаваме в политиката на сегашната тройна коалиция. 
Книгата на г-жа Лаверн „Експертите на прехода” стана настолно четиво на неокомунисти, неофашисти, националсоциалисти и антибългарски националисти. Но тя гъмжи от неистини, преувеличения, манипулации и противоречия. Основната и теза е достойна за книгата на Гинес: криминалният посткомунистически преход се дължал не на криминалното наследство на комунизма, не на криминалните практики на властващата (пост)комунистическата партия, не на превръщането на бившата господстваща и експлоататорска класа на комунистическата номенклатура в олигархия и плутокрация, а на ... рецептите, давани от социалдемократически, либералнодемократически и християндемократически икономисти, социолози и политолози за излизане от блатото, в което комунизмът вкара българската икономика и криминализира целия социален живот в посткомунистическа България. 

   Изключително нагло, ако не неграмотно е да вярваш, че само лявото е демократично, а десните са „псеродактили” (по думите червено-кафявия журналист А. Симов). Изключително нагло е да твърдиш като Лаверн, че БСП,  предложила Пеевски за шеф на ДАНС, връщала демокрацията! При развихрилата се полицейщина на сегашното управление, след седем месеци протести срещу криминалните практики на новата тройна коалиция начело с БСП! Парламентарното мнозинство и правителство, което предприе кръстоносен поход срещу здравия смисъл с помощта на назначени вече няколко хиляди червени (те винаги са били такива!) калинки, поставени да управляват сфери, за които са неграмотни! Парламентарно мнозинство и правителство, което налага Наказателен кодекс, връщаш ни в годините на сталинисткото мракобесие, на Изборен кодекс, за който те откровено признават, че няма да позволи опозицията да може вече да им отнеме властта, взета с Костинбродския преврат от 11.05. 2013!

Наглостта на левите „интелектуалци”, защитаващи криминални политици няма граници!

 Лъжите, че „БСП е именно партията, която връща демокрацията у нас”, че „БСП е партията в България, която си поставя леви цели в управлението и ги реализира” не могат и не трябва да бъдат подминавани с мълчание. БСП е на власт пряко или с подставени партии, мнозинства и лица общо 17 от 25 години преход (1989-1991, 1992-1997, 2001-2009 и от средата на 2013 до днес). БСП е посткомунистическа олигархична, а не лява партия – леви партии са социалдемократическите партии в Европа – това другарката Лаверн би следвало да го е чувала.

Относно неолиберализма д-р Лаверн бе следвало да не повтаря неграмотните глупости на журналисти от рода на Волгин, Андролова и други прислужници на червено-кафявата олигархия. Впрочем, че левичарството води до откровен фашизъм – в това всички чести социалдемократи в Европа отдавна са се убедили.


Другари и другарки? Интернет помни, за разлика от вас. Сетихте ли се?
No pasaran, другари. Чак толкова луди не сме.



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Смърт на социализма!
13.10.2020 17:22
Свобода на народа!
цитирай
2. radostinalassa - На индусите им харесва агрегацията
13.10.2020 17:47
Т.е. интеграцията, която се прилага върху тях. Прецакаха ни и това си е .Ще ги издържаме, докато станат повече от нас. Добре, че бягат оттук като от чума в посока на парите.така могат да стигнат и до Индия.
цитирай
3. dobrodan - Народът не мисли и не разбира :).
13.10.2020 17:48
Народът иска да вярва, а това означава, че ще бъде излъган за пореден път.
Лъжата няма цвят и парите не миришат. Народът иска да стане тотомилионер :).
Няма значение кой ще управлява. Хората няма да учат повече, да работят повече и по-добре, да знаят какво правят със самите себе си.
Доказахме на света, че от нас друго освен республика или вилает друго не става.
Можем ли да променим това? Да. Искаме ли?
цитирай
4. dobrodan - Тая работа със шамански методи няма
13.10.2020 17:52
да стане. Къде другаде ще се правят на социално слаби с по кило злато на врата? Ще нарушават законите и ще се подиграват на държавата, която реално е в тяхна услуга за всичко и винаги? Да впрегнеш цяла държавна машина да изпълнява прищевките на най-недържавната група от населението....не го проумявам.
цитирай
5. radostinalassa - Това се прави нарочно по...
13.10.2020 18:57
опита на новите ни " братя" с негрите. И скоро те ще имат гражданска война.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1061046
Постинги: 389
Коментари: 5047
Гласове: 4178
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930