Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2020 20:27 - Тридневният траур на протестиращите "интелектуалци" - хиляди, маса, безброй.
Автор: dobrodan Категория: Политика   
Прочетен: 2118 Коментари: 11 Гласове:
5

Последна промяна: 09.10.2020 21:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тези дни България изпрати в последния му път този, който сътвори най-новата й история. Доколко я харесваме е съвсем друг въпрос.
Уважаеми "интелектуалци"?!, безчет на брой ?! Допускам, че знаете какво искате, но да не се окаже, че накрая ще получите точно това, което не искате?
Баш интелектуалецо......мисля, че без очила нивото Ви на интелигентност ще се окаже по-ниско от внушаемото. Може и да греша, но....едва ли.
Дали България е свободна страна? Явно да. Не ми е известно къде още може човек да псува на глас избраните от него самия да го управляват, да ги заплашва с ковчези, бесилки, палежи и каквото се сетим...
Като при това не е арестуван, осъден по бързата процедура за антидържавна дейност и заплаха за убийство например.....
   Къса е паметта народна, много къса. Забравихте.....всичко май, господа "интелектуалци". Забравихте колко пъти ви сменяха парите, забравихте пирамидите, забравихте колко хиляди лева струваше един щатски долар, забравихте как се редяхте на опашки за варени кокали, какво ли не забравихте...

Затова ще ви припомня.

Любен Стоянов Гоцев е политик от Българската комунистическа партия (БКП) и наследилата я Българска социалистическа партия (БСП) и генерал от Държавна сигурност.

Той е външен министър във второто правителство на Андрей Луканов през септември – декември 1990 г. Първи заместник-министър на вътрешните работи (1989 – 1990), заместник-министър на външните работи (1982 – 1989). Заместник-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност (1974 – 1982).
 

Любен Гоцев е роден на 3 март 1930 година в София в семейство на сарач. Баща му става член на БКП след Деветосептемврийския преврат, а майка му е безпартийна.

Става член на Работническия младежки съюз непосредствено след 9 септември 1944 г. като ученик в 7-а мъжка гимназия „Черноризец Храбър“ в София. През 1946 г. се прехвърля в Строителния техникум „Христо Ботев“, където завършва през 1948 г. След края на средното си образование постъпва на работа в „Дирекция на трамваите и осветлението“ като чертожник до средата на 1949 г. По това време е председател на ДСНМ в квартал „Модерно предградие“ и взема участие в бригадирското движение. През юли 1949 г. е изтеглен на работа в Районния комитет на ДСНМ – Димитровски район в София, където завежда отдел „Средношколска младеж“ до септември 1950 г., когато отива войник в Школата за запасни офицери (ШЗО). Произведен е в звание младши лейтенант още като войник, а след службата си в Българската народна армия (БНА) е изпратен в поделение на Вътрешни войски. През 1952 е приет за член на БКП. Уволнен по негово желание от Вътрешни войски през декември 1953, постъпва на работа в Димитровски районен комитет на БКП в София като технически секретар, а после като политически помощник на първия секретар на районния партиен комитет. След това е инструктор по училищата.

През 1955 г., по предложение на Димитровския районен комитет на БКП е изпратен да следва в СССР, в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО). Като студент е групов отговорник в партийната организация на българските студенти в Института, а 1956 – 1958 г. е член на партийното бюро. Въпреки 6-годишния образователен курс в МГИМО, по негова молба му е разрешено да завърши за 5 години. През 1959 г. е изпратен за два месеца на практика в българското посолство в Лондон. Завършва Института през 1960 г. със специалност „Международни отношения“ (Западни страни), след което за кратко постъпва в Министерството на външните работи. Подава молба да бъде назначен на работа в МВР и след съответното проучване през юни 1961 г. е назначен за щатен служител в Първо управление на ДС (разузнаването). През ноември 1961 г. е изпратен на едногодишна разузнавателна школа на КГБ в СССР, която завършва с отличие. В документа, издаден от КГБ за обучението на Гоцев, обаче се отбелязват някои слабости, които той е допуснал по време на практически контролни занятия. След завръщането си от школата в Съветския съюз работи като оперативен работник в Първо управление на ДС, отдел 03 „Западни страни“.

Работи по международните организации, Западна Европа, САЩ и Канада, дипломат е в Постоянното представителство в Организацията на обединените нации, Ню Йорк (1963 – 1968, 1971 – 1974). В периода 1974 – 1982 е заместник-началник на Първо главно управление (външното разузнаване) на Държавна сигурност. Заема постовете заместник-министър на външните работи (1982 – 1989) и първи заместник-министър на вътрешните работи (1989 – 1990).

Гоцев ръководи предизборния щаб на БСП от март до юни 1990 година, когато е избран за депутат в 7-о велико народно събрание и за председател на парламентарната Комисия по националната сигурност. През есента на 1990 година за кратко е министър на външните работи във второто правителство на Андрей Луканов. От февруари до декември 1991 г. е посланик в Нидерландия.

През 1992 година Любен Гоцев се оттегля от политическия живот, занимава се известно време (1993 – 1999) с частен бизнес. Той е сред основателите на Движението за единство и развитие (наричано „генералско движение“) в БСП през 1997 г. Според писателя Георги Стоев ген. Любен Гоцев е истинският кръстник на така наречената българска мафия.

Женен е. Има 2 дъщери, 2 внучки и 2 внуци.

Любен Гоцев умира на 7 октомври 2020 г. на 90-годишна възраст в дома си в София.

   За написаното Георги Стоев заплати с живота си.
КЪДЕ БЯХТЕ ТОГАВА, "ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ"??????

Никой да не ми приписва симпатии и подкрепа на настоящите ни управници. Но? Отново внуците и правнуците на бригада "Чавдар"?
Не целите ли всъщност точно това,таварищ зализан интелектуалецо?
Ама Европа така? Ама Европа онака? Европа я вълнува джендерлъка да върви и парите да се връщат с лихвите (желателно с наказателните). Трудно ли е за интелекта Ви да го приеме и осмисли? Явно не му стига когнитивен капацитет тогава.
Шамари на Европа срещу властта у нас? Не ме разсмивайте, моля.

Състоянието  на основните права, например по отношение на подбуждащи омраза изказвания, основана на пол и сексуална ориентация дискриминация, правата на ромите и на лицата, търсещи убежище.

Да смятам, другарю, че това са основните приоритети на съюзна Европа у нас?
Ми дръжте си ги тези препоръки в рамка на бюрото и на снимка в портфейла.
Или просто намалете глупостите, които бълвате в блога по три пъти на ден?
На всяка ваша публикация мога да изправя обратно насочена такава. И понеже сте нагъл до степен да игнорирате всяко различно мнение, смятам и да го направя.




Гласувай:
7



1. dobrodan - Първият минус свети в яркочервено
09.10.2020 21:01
като звездата на Бузлуджа. Продължавайте, не се стеснявайте, има за всички.
цитирай
2. fun1001 - чудесен отговор си му дал,на червеният зубрач
09.10.2020 21:09
освен това, да не забравяме..
моят глас е равнозначен на дузина)
...защото, познавам Европа като двете си ръце
разбирам те, и те подкрепям
цитирай
3. dobrodan - Няма как да напиша всичко, което ми е в главата :(.
09.10.2020 21:14
За съжаление.....знам много повече, отколкото съм написал.
Бих искал да не е така.
За да не се повтори никога това, което вече преживяхме.
Благодаря ти, Юли.
цитирай
4. blackpredator - е, айде сега
09.10.2020 21:50
интелектуалци ги е нарекъл някой Добродан
ако погледнеш списъка, фсички са от сферата
на изкуството и културата, с най-различни професии
от артист до монтажист
за тях това е занаят
както ако има списък на трамвайджиите
и машинистите на влакове..
цитирай
5. dobrodan - Мнее, Добродан е сложил "интелектуалци" в кавички,
09.10.2020 21:59
може ли някой простичко да дефинира що е това интелектуалец? Учен ли, писател ли, художник ли, скулптор, поет, философ? Или всеки, напънал се да напише, нарисува, изсвири и издекламира нещо, вече е виден интелектуалец.......
Трагедия, по Есхил е цялата работа......
Театърът пренася зрителя в атмосферата на съпреживяването, прави го почти участник в действието.
Политическият театър не завършва с катарзис, а с горчиво преглъщане на сълзи, по правило. Най-съпреживяващите се оказват най-прецаканите накрая.
Който не е с нас, е против нас? Абе тоя филм май вече го гледахме, та стана сериал?
Актьорите.....все едни и същи, ситуациите все едни и същи, рекламите му едни и същи......
На мен нещо взе да ми додява. А на теб?
цитирай
6. missana - Ще компенсирам минуса, защото този постинг много ми хареса. Браво!
09.10.2020 23:59
Въпросните псевдоинтелектуалци са чисто и просто ибрикчии и подлоги на комунистите. И не е за учудване, като истинските интелектуалци у нас бяха избити от народен съд и бе създадена т.нар. пролетарска интелигенция. Сега нейните деца и внуци са на трапезата и на ръководни постове и са настоящите "интелектуалци", защото у нас лустрация не бе извършена. От тези можеш да събереш подписи за всичко, включително за това, че космоса е под земята!
цитирай
7. ganini - Мани, мани...
10.10.2020 00:15
Ква биография! За Ленинска награда! Кво ши го прави Господ???
цитирай
8. dobrodan - Ако имаше господ, такива хора нямаше да се раждат на майката Земя.
10.10.2020 10:36
Упрекваме Европа, че ни натрапва определени ценности :):):) като Истанбулската конвенция :):):)..... Другарите още от землянките се деляха на другарки и другари, че женските другарки били нещо кът и когато нямало коя да отнеме силата на меча, се налагало вземането на сериозни партийно-политически решения.......
"В нощта на осми срещу девети септември в гората излезли хиляди партизани".
Дядо разказваше..... Най-големите "другарки с по-свободно поведение, най-големите хаймани, пияници, кой на когото имал пари да дава......всичките тия отидоха партизани да стават..."
Ама преди десети ноември смееше ли някой нещо да каже :):):)?
Тогава защо никой не скачаше?
Другарят Станко Тодоров едва не умря на митинга в Русе, докато разпалено обясняваше, че нямало такова нещо като румънски хлор.......
Приятел лекар ми разказваше преди време що е то "русенски бял дроб".....
И тия пак искат власт???? Е как пък не?
цитирай
9. dobrodan - Човек с нормална психика не може да бъде комунист.
10.10.2020 11:25
missana написа:
Въпросните псевдоинтелектуалци са чисто и просто ибрикчии и подлоги на комунистите. И не е за учудване, като истинските интелектуалци у нас бяха избити от народен съд и бе създадена т.нар. пролетарска интелигенция. Сега нейните деца и внуци са на трапезата и на ръководни постове и са настоящите "интелектуалци", защото у нас лустрация не бе извършена. От тези можеш да събереш подписи за всичко, включително за това, че космоса е под земята!


В младежките си години всеки се е увличал по идеите за братство и равенство.
Докато осъзнае, че тия, за чието равенство се е борил, сега равнопоставено му го начукват до сливиците. Някои узряват, повечето - не.
Тези дни разгледах думата "диктатор". Длъжността е била ИЗБОРНА! и то за шест месеца без право на втори мандат.
Под една или друга форма комунистите все още са на власт. Да, те са на власт. Няма значение дали ще ги наричаме Герб или БКП, абсолютно никакво значение.
По силата на тази логика не виждам милиметър смисъл да заменяме едната фракция с другата. Наближават избори и без това. Защо беше цялата трагикомедия?
цитирай
10. fun1001 - ...така, е, но ти, направи Много за Истината!
10.10.2020 13:12
3. dobrodan - Няма как да напиша всичко, което ми е в главата :(.
09.10 21:14
Наближават избори и без това. Защо беше цялата трагикомедия?

..Народа, търси/ и намира. и намира..именно Хляб и зрелища"
ако, 'изборите", променяха..нещо..
ТЕ ,щяха да ги забранят със Закон№1..
....същото, се отнася и за електронните СМИ
точноо този Цирк, наблюдаваме и тук.."разделяй и владей"

благодаря,че ме разбра )

цитирай
11. dobrodan - Спокойно можеше да станеш снайперистка :).
10.10.2020 13:32
..Народа, търси/ и намира. и намира..именно Хляб и зрелища"
ако, 'изборите", променяха..нещо..
ТЕ ,щяха да ги забранят със Закон№1..

Хайверът е малко. Хайверът не стига, деца :):):)!
Като те притисне животът.....и луканка ще проядеш :):):).
"Аз твоя шоколад вече го изядох. Сега си искам моя!!!" - плаче тригодишно момиченце. Точно както една твърде изгладняла партийна глутница прави от месеци :).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1042723
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4142
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031