Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2017 22:34 - ПОДНОВЕНИ СТАРИ ЛЪЖИ ЗА ФИЛИП ДИМИТРОВ
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1280 Коментари: 4 Гласове:
-4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Преди доста години реагирахме, моето семейство, на лъжите за Филип Димитров, че бил кадър на ДС и кантората му била явка. Тогава писах писмо до в. "Демокрация", сега чета същите неверни неща тук от един блогър. И пак ще повторя същото - това е лъжа. Не съм виждала Филип Димитров с години, но го познавах много добре, когато беше действащ адвокат от Втори адвокатски колектив и се познаваха отлично с баща ми, оставяха си дела по отпуските и работеха стая до стая.Адвокатската кантора на Филип Димитров винаги е била отворена за хората, обикновено работеха по двама адвокати и срещу неговото бюро работеше адвокат Валентин Ганев, съпругата на когото беше учителка.Как не писна на някои "компетентни" да ръсят небивалици.
Никога не е имало съмнителни хора. Филип Димитров свиреше на китара привечер, пееше руски романси и като идвах при баща си, бях канена на тези импровизирани сбирки. Адвокатите се викаха през вътрешния двор на Търговския дом  при отворени прозорци и нямаше грам съмнение, че Филип Димитров работеше открито и непритворно.
  После той избра да стане политик, адвокат Данчо Соколов също, и него познавах и пр.
   И ако през Татово време е имало навлеци от ДС, а имаше такива, те влизаха без предупреждение по канторите, сядаха на столовете за клиенти, подслушваха и си отиваха. Ако ги питали кого чакат, чакали някого. Баща ми разказваше, че винаги разпознавал по физиономиите  кога идвали от ДС.
  Кой можеше да ги изгони тогава?
  Така че повторни немотивирани и недоказани злословия винаги ме изправят на нокти. Аз обичам да говоря и пиша, когато съм сигурна във фактите. Филип Димитров и Йордан Соколов си бяха убедени седесари като нас тогава и нямаха общо с пребоядисали се след промените лица!
  Много неща сме чели за живота на червенопартийните велможи, но когато не зная със сигурност, не коментирам. Когато зная достоверни неща обаче, не търпя неистини, каквито прочетох тук.



Гласувай:
3



1. missana - Филип Димитров работеше в стая 42 от адвокатските кантори в безистена до бившето кино "Благоев".
20.10.2017 23:30
В същата стая работеше и адвокат Весела Иванчева от Мездра, с която бяхме добри приятели. Издадохме нейни стихотворения в сп.Хермес, в периода след 1991г. Когато съм посещавал Весела, бюрото на Филип стоеше непокътнато и чекмеджето му отворено. Вътре стоеше забравен ръкописът на романа му "Ибо живяхме, Господи". В кантората често идваше и Ники Данев - известен адвокат от онова време.
Никаква явочна квартира не е била стая №42. Това бяха партенки на комунягите.
Да не говорим, че Филип е човек с морал. Той пръв си подаде оставката като министър-председател и доказа на дело, че е демократ.
цитирай
2. rosiela - Аз тази дама - адвокат не я познавам,
20.10.2017 23:36
помня колегата им. Възможно да е дошла по- късно. Баща ми със сигурност я е знаел. Той имаше много добро отношение и доверие на Филип Димитров и никой от двамата не е подвел другия.
Точно: партенки на комунягите.
цитирай
3. apostapostoloff - Като няма за какво да се хванат,
21.10.2017 17:32
комунягите взеха да съчиняват чидовищни небивалици- суджуци, кумове, явочни квартири и пр. С такива идиотщини електорат не се печели.

По всичко личи, че Бойко ще ни управлява, докато е жив. Защото просто няма кой да го замести. Особено пък в червените редици.
цитирай
4. rosiela - Прав си. Яловни мозъци - явочни квартири.
21.10.2017 18:18
apostapostoloff написа:
комунягите взеха да съчиняват чидовищни небивалици- суджуци, кумове, явочни квартири и пр. С такива идиотщини електорат не се печели.

По всичко личи, че Бойко ще ни управлява, докато е жив. Защото просто няма кой да го замести. Особено пък в червените редици.


Бойко Борисов не е виновен, ако някой се прави на луд от негово име. То в един блог толкова луди, камо ли в държавата.
Бори се човекът! Кой друг, освен Корнелия, която, като я погледнеш, разбираш смисъла на БКП - то, ще се наеме с тази задача?! Пази Боже от нея!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6603674
Постинги: 5040
Коментари: 23940
Гласове: 9773
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031