Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2022 14:07 - Кеворк Кеворкян: Наш Кирчо Манделата. Лъжливият свидетел на едно странно управление.
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 3422 Коментари: 11 Гласове:
10

Последна промяна: 12.02.2022 14:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 https://epicenter.bg/article/Kevork-Kevorkyan--Nash-Kircho-Mandelata--Lazhliviyat-svidetel-na-edno-stranno-upravlenie-/273546/11/0

     ПростоКирчо топи хора заради медийни публикации, а простоговоренето му се превръща в подлоговорене.

     Тия дни главният прокурор Иван Гешев се срещна с Кирчо Манделата. Гешев изигра майсторски картите си: изчака три дни и призова премиера като свидетел, за да представи на прокуратурата фактите, заради които е поискал ареста на определени хора.

  

     Когато българският премиер изплющя смайващата фраза „Няма дрънчане на война“, бяхме склонни да приемем този словесен идиотизъм откъм забавната му страна - макар че си имахме работа с истинско словоблудство, можем дори да кажем, че бяхме дарени със содомитско упражнение над езика, ако с това определение няма да затрудним прекалено автора на фразата.


     Всъщност, каквото и да се каже за този Кирчов бисер ще е малко – и няма нищо забавно в него.
     Но когато македонският президент Пендаровски казва, че същият този български премиер е нещо като Нелсън Мандела, вече имаме сблъсък с кристална балканска лудост.

     Нелсън Мандела и ПростоКирчо – доста зор ще види всяка уста, докато превърти заедно тия две имена.
     Нелсън Мандела и ПростоКирчо?!

     Разбира се, възможно е Пендаровски да се е отдал временно на едно любимо балканско занимание – подебаването, макар че то е присъщо
по-скоро на простолюдните слоеве; въвлича ни в някакъв майтапчийски етюд, в някакво словесно препъване, за да видим как се просва по очи наш Кирчо Манделата.

      Наистина, може и в това да е номерът.
     Иначе трябва да си луд - дори извън Безпредела на Балканската Лудост, за да сравняваш един титан с една политическа буба.
Това е дори надбалканска лудост.

     И, все пак, Пендаровски го казва.
     Дали скопяни не искат да размътят/размият окончателно българо-македонския конфликт, та са готови да изтърсят всичко?
     В България няма да се намери и половин човек, дори и от ОМО „Илинден“, който да приеме ПростоКирчо като Мандела.

     Разбира се, днешното македонско коварство е много изобретателно – може би Пендаровски ни подсказва, че в бъдеще време нашият човек ще има съдбата на Мандела.
Но какво толкова ще направи, та да лежи 18 години в Софийския затвор, за да обсъжда с циганите тукашният апартейд, който те упражняват над българите.

     Това, че е нагласил Лорер в най-ящното министерство не стига, за да го произведат в Мандела - най-много да го оприличат с Цар Киро.
Но и това не е възможно, защото по някое време онзи масово опияняваше храбрия български народ с ментетата си – Кирчо е много далеч от неговата харизма.
Не стига, че българските политически будали плащаха на поданиците на цар Киро по време на изборите, ами и позволяваха нашите хора да ги тровят с боклуци.

     Българско веселие, продуцирано от цигански цар. Красива съдба.

     Другият/Нашият цар също е веселяк, но това е различна тема.
     Само да вметна една любопитна подробност, свързана с „Шоуто на Слави“ – историята на телевизията живее чрез подобни подробности.
Една вечер Слави дойде в къщи много ядосан: Симеон отказал да участва в предизборните разговори в шоуто, наред с останалите политически лидери – а нямаха под ръка друг гост, за ядосване си беше.
„Ами, покани тогава цар Киро“ – рекох небрежно, колкото да кажа нещо.
     И Слави взе, че наистина го покани.
Стана „манифик“, както се изразява Горския.

Това пък е друг майтап.
Симеон много обича да подпитва кочияшите си - депутатите той ги има за такива. Веднъж заклещил един и го притиснал да му каже, как го наричат помежду си.
„Кобурга, нали?“ - подпитвал той клетника.
И онзи не издържал и накрая рекъл: „Горският, горският ви наричаме, ваше величество“.
Голям резил.

Да се върнем към словохулството на Пендаровски.
Има място и за друго предположение: може би, според македонския президент, ПростоКирчо не само е новият Нелсън Мандела – а направо самият Мандела в преродения му формат, естествено след известно избелване.

     Това ще бъде ужасяващо наказание дори и за страдалец като Мандела, който е преминал през нечувани изпитания – само нашият поборник Илия Минев е лежал по-дълго в затвора.
     И ще бъде върховна несправедливост да го заточат в телесата на нашия Кирчо.
Така че, нека да се надяваме, че Пендаровски се е изразил метафорично, нищо повече, макар че и това си е също доста несправедливо.

      По начало, самото сравнение е чудовищно нелепо - сякаш македонецът има зъб на южноафриканския светец.
     Да не би и той да е прероден и да живее втория живот на някой надзирател от остров Робен, където Мандела е прекарал голяма част от присъдата си.

     Засега нямаме отговор на този въпрос, но когато имаме работа с македонци всичко е възможно, те имат слабост към мистификациите.
А пък буйното им въображение направо граничи с неподправена лудост. Пак добре, че досега не са възнесли целокупното българско население за чисти македонци.

     Има и хора, които са на съвсем друго мнение: те пък смятат, че е напълно възможно ПростоКирчо да е прероденият Ван дер Любе - знаете го, холандският лумпен, който подпали Райхстага, а вместо него Гьоринг накисна нашите Георги Димитров, Танев и Попов.
     Въпросният балама и до края не е разбрал напълно в каква игра го навират.
Много от нашите политически гарги непрекъснато ни напомнят за него, тъй като също не загряват какво, всъщност, правят.

     Ония, които оприличават ПростоКирчо на Ван дер Любе търсят основания в действията на премиера – и той се стреми да унищожи всичко, което е заварил или поне да го опозори.

     Ако още малко го изчеткат македонците, ще подпали и Историята.
А те като нищо могат да извадят достоверен документ, че Кирчо е пряк родственик на Александър Македонски.

     За ПростоКирчо всичко започва от нулата, тоест - от самия него.
Само не е ясно, как ще бъде отразена тази реформа в Юлианския календар и кой ще я направи – най-подходящ изглежда Лорер.
Между другото, самият Ван дер Любе е обесен скоропостижно - година след началото на процеса за запалването на Райхстага. А после беше оправдан през 2007 година.

     Всъщност, всички хипотези около Кирчо са възможни, дори и
най-налудните – в балканските селения всичко може да се случи.
Ние имахме пет години за президент една ирландска пастирка - Плевнелиев сам ни довери тайната си и дори се гордееше с битието си на пастирка – не пастир, а пастирка.
И това го чухме години преди да настъпи джендърската какафония - така и българският президент даде своя принос към нея.

     И, в края на краищата, нека и ние да бъдем за пет минути македонци: ако Гоце Делчев е македонец, защо пък ПростоКирчо да не е Нелсън Мандела – виждам, че нищо не можете да възразите срещу този логически аргумент.

     Казвам си и друго. Сега, както сме се овъртолили с македонците в празни обещания, коварни увещания и чисти лъжи, дори и в производство на Мандели - как ни липсват хора като Любиша Георгиевски, този не балкански, не европейски, ами световен мъдрец;
само човек като него може да ни преведе през Балканския Лес, в който отвсякъде те дърпа лудостта.
     Той да ни каже, какво се случва в българо-македонския въртоп.
Може да не е много любезен към нас, не изключвам това, но от неговата уста всичко може да се приеме.

     Като обитател на интелектуална Кампучия, както усърдно се самопредставя, ПростоКирчо не е длъжен да знае кой е Мандела.
Но пък хитрува с всичко, което се мерне пред очите му – дори и с майтапа на Пендаровски.


     Веднага след като македонецът го произведе в Нелсън Мандела – най-прочутият затворник в света, той започна да говори за арести.
Невъзможно е, разбира се, да проумеем начина му на мислене и, все пак, това е парадоксална асоциативност дори във фазата на напредналата балканска лудост.

     Тъй или иначе, изтърси една нечувана мръсотия, цитат: „Всяка седмица събирам ДАНС и Рашков и им казвам: кога започваме арестите? Нямаме време!“
Какво се опитва да направи - небрежно да пренесе болшевишкото варварство в наши дни, това ли?

     В Брюксел сигурно са го отписали изначално, предполага се, че не разговарят сериозно с него, а с опекуните му - за да не им дрънчат несмислено езиците.
Но казаното си е безусловна простащина – премиер- министър на една страна, членка на ЕС, да призовава към арести!

     Тази словесна скотщина е един от много редките случаи, когато телевизионен водещ е длъжен да обърне масата върху госта си.

     Искал арести момчето.
И всички женчовци в Парламента мълчат като пукали.
Не го взимат на сериозно, това е ясно, но все пак отровните му призиви са абсолютно скандални.

     Тия дни главният прокурор Иван Гешев се срещна с Кирчо Манделата. Гешев изигра майсторски картите си: изчака три дни и призова премиера като свидетел, за да представи на прокуратурата фактите, заради които е поискал ареста на определени хора.

     Това е зверско прецакване на ПростоКирчо – защото той топи въпросните хора единствено заради медийни публикации.
     Това може да си го позволи само някой наивен читател, но не и премиер. Сетне Мандела се стресна и заяви, че имал въпроси към прокуратурата.
Свидетелите обаче не разполагат с този лукс - те трябва да докажат твърденията си, защото в противен случай те се превръщат в клевети.

     ПростоКирчо пак не разбра, че сам се накисва като несръчен кошараревски свидетел – а простоговоренето му се превръща в подлоговорене.

     Той така и ще бъде запомнен - като лъжливият свидетел на едно странно управление.

 












Гласувай:
10



1. marana69 - ....чак, па толкоз Хейт/ тцъ цъ.. цъ )))
12.02.2022 20:52
...сапунката, е винаги на. маХ.в Бългерия/
Майко.мила..голямоо кино)))
цитирай
2. mt46 - ...
12.02.2022 22:59
Кеворкян яко е захапал ПростоКирчо... Но мисля, че ПростоБойко е по-голям простак, несравним, уникален... :)
цитирай
3. dobrodan - Юлка, у нас се прожектира порно с комари.
13.02.2022 10:52
Нещо се прави, ама нищо не се види ;).
цитирай
4. dobrodan - Марине, има една такава житейска правда.
13.02.2022 10:57
Не е задължително простакът да е прост човек.
Може би Карл Май е за предпочитане пред цял Harward.
Предпочитам простака пред кръглия глупак.
Чудо голямо, че щял да вземе едни пари.
Направи всички ни за смях пред целия бял свят и не знае изобщо къде е попаднал и какво да прави после.
Това по-добрo ли е?
Economics, stupid!
Къде обаче е Клинтън, къде е нашия.....
цитирай
5. milady - .и се.види..отсекъде ))).....Кирчо.е професор пред тъ мутра ...
13.02.2022 15:47
mt46 написа:
Кеворкян яко е захапал ПростоКирчо... Но мисля, че ПростоБойко е по-голям простак, несравним, уникален... :)

цитирай
6. milady - ... Краси няма нужда да ги разделяш .
13.02.2022 15:51
всички Клоуни.играят по.една сФирка

тази,на Световн Хerve- йски капитал
....
цитирай
7. dobrodan - Да, Юлка, Кирчо е направо професор
13.02.2022 16:06
по нищоправене и празноговорене.
В това отношение Борисов само краката му може да целува.
Тъп или не, мутра или не, време е да осъзнаем нещо.
НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ИЗВЪРШЕНИ КРАЖБИ НЕ Е ИЗЛЯЗЛО НА БЯЛ СВЯТ, А БЯХА СТОТИЦИ!
Помниш ли?
Или няма доказателства, или гарван гарвану око не вади.
А може да са и двете.
Тогава оти ги ручахме жабетата?
цитирай
8. dobrodan - Как така да не ги разделям?
13.02.2022 16:16
Влизала ли си скоро в магазин?
За няма и година ръстът на инфлация подгони 100%.
Ако това не е провал на управлението, какво е?
Преди време писах, че ще плачем за Бойко.
Най-лошото е, че и да плачем, и да не плачем, няма да го върнем.
Бог да пазел България......(оня, дето го няма, казвал съм го много пъти).
Ами сега?
цитирай
9. mt46 - Здравей, Добродане!
14.02.2022 18:50
8. dobrodan - Как така да не ги разделям?
13.02 16:16
/.../
"За няма и година ръстът на инфлация подгони 100%.
Ако това не е провал на управлението, какво е?"...
Цената на газ, на ток... от правителството ли зависи!?... Трябва да мине поне година, за да може да се сравнява обективно управлението преди и сега... Сега да политиканстваме, няма смисъл...
А не мислиш ли, че САЩ стоят зад новите управляващи?...

цитирай
10. dobrodan - Очевадно е кой стои зад новите пфу, лица.
14.02.2022 18:58
Според теб не зависи от правителството цената на горивата и енергоносителите, никак?
Мислиш, че САЩ ги интересуват нашите вътрешни проблеми ли?
Не. Иначе нямаше да сложат толкова послушни съвършени идиоти начело на изборите.
Те си играят тяхната игра, ние обаче не играем нашата.
Писах поне два пъти каква ще е характеристиката на новия министър-председател. Мислех, че съм се излъгал в джендърния му уклон, но не съм:):):).
Това не е политиканстване, политиканстват новите млади, умни и красиви, чегъртачите.
Аз само напомням на хората, че са хора.
Макар някои от тях да не се отличават съществено от чифтокопитните или поне демонстрират точно такова поведение.
Да им дадем време? Още? Да ни го набият до диафрагмата през панталона?
Сутринта слушах един младеж, говореше далеч по-ясно и разбираемо от началниците си, по БНТ1, ако не бъркам.
Учудих се, седнах и се заслушах.
Ние ще платим повишението на социалните разходи от приходната част на бюджета, който можел да се актуализира колкото пъти трябва.
Заемът щял да се използва за развитие на високите технологии или в тоя смисъл....
Никой не го попита къде е разликата кое с какви пари смята да плати.
Аз не виждам разлика. Ти виждаш ли я?
Малко неща могат да ме вбесят. Обаче да ме правят на по-прост, отколкото съм........
Как е при теб в такава ситуация?
цитирай
11. missana - Кеворкян е абсолютно прав за "Просто-Кирчо".
15.02.2022 00:41
Прав е и за това, че същият този е много опасен и тепърва ще се развихря, а депутатите стоят, гледат сеир и изпускат духа от бутилката. Това, обаче, ще коства големи беди на България.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1043306
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4143
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031