Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2021 14:11 - За "желтото братство" и магарешкия учител Петър Дънов :)
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 3977 Коментари: 22 Гласове:
-1

Последна промяна: 03.07.2021 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Всички "свети отци", носители на "Светлината", "свободата", "братството, щастието и любовта" ги е една МАЙКА РАЖДАЛА - ГЛУПОСТТА ЧОВЕШКА.
   Понеже Айнщайн я е определил като безкрайна, можем само да цъкаме и да се дивим на какви неща могат да повярват хората.....
   Все пак видът ни е наречен Човек Разумен. Именно върху мненията на разумните и отношението им по тези въпроси искам да наблегна днес. Ония, с мозък колкото на един щъркел, Сийке :), са ми абсолютно (като отходните КАНАЛИ НА ОТЕЦА АБСОЛЮТ) безинтересни.
     Всичко се развива по един и същ сценарий. Поредният месия, поредните красиви словесни бълвочи, поредните повярвали в тях, поредните изстъпления, поредните разбити съдби.....и никой с дебела сопа в ръката и усмирителна риза в другата......
                                         А може би трябва, все пак? 

    Този път е ред на последователите на Петър Дънов, пак той Рама, Буда, Кришна, Виракоча, Один, Христос, Великият Зелен Ъркълсижър, изобщо бог, слязъл на земята :):):).
    Вярата е едно от най-опасните прояви на човешката духовност. Когато човек не знае, той вярва. В какво и в кого, после ще му мислим. Да, но после може да е късно.


   
  • Banned

  • Hero Member

  • image

  • image

  • Публикации: 4532

  • Карма: +23/-34

  • Пол: image

  • Religion: image Christianity-Orthodox

Издали са наново томовете на сатаниста Дънов - Дънков.
Няма отърване от Дънов и "заветите" Му.Мишок Сега пък са пуснали ново пълно издание с "мъдростите" на "Учителя" и то на примамливо ниската цена от 3 лв. Преди някой да се изкуши да даде трите лева, за нещо подобно, ще му предложа да хвърли едно око само на някои от неговите "мъдрости". Дори те са достатъчни, за да се разбере, че на "Учителя" със сигурност му хлопа централната дъска, но по необясним за мен начин се харесва на толкова много хора. Чудя се само, Дънов вярвал ли си е сам на глупостите или е бил съзнателен лукав измамник, макар и малко луд?

Приятно четене:

„Аз съм океан, в който всички води се утаяват. И моите крака мислят по-добре от вашите глави.“ Беинса Дуно. Учителя за себе си. Пос. съч., с. 6

„Между Мене и Бога разлика няма да правиш.“ Беинса Дуно. Учителя за себе си. Пос. съч., с. 14.

Аз съм вашият Велик Учител, Всемирният Христос, който съм в плът на земята и в Духът на Небесата. Знам помишленията ви, мислите ви и желанията ви.“

(казано на 20 декември 1926 г., разговор на Дънов с ръководителите на братските кръжоци в страната.) izgrevat.com

„Аз имам власт да възкресявам, да лекувам, да променям човешки съдби, да променям политически събития и да направлявам съдбините на човечеството.” Беинса Дуно. Учителя за себе си. Пос. съч., с. 14.

„В окултизма на окултиста-ученик не се позволява да проявява предпочитание между добро и зло.“ Дънов, П., Великата майка. С. 2006, с. 165.

„Господ не се нуждае от верующи или безверници, за Него е безразлично дали ще вярват хората или не.“ Дънов, П. Новият човек. Пос. съч., с. 31.

„Не струва човек да се жени.“ Действително, не струва човек да се жени, защото това не е сватба, а свада” Дънов, П., Великата майка. Пос. съч., с. 135.

„Ето една отлична и насърчителна черта на дявола. И Господ казва: „Вземете пример от него.“ Дънов, П. Сила и живот, т. 1. Пос. съч., с. 35-36.

„И бъдете уверени в едно нещо: ония, които спъват пътя Господен, това сме ние хората; дяволите не спъват пътя Господен” Дънов, П. Сила и живот, т. 2. Пос. съч., с. 14.

„Казва се, че Христос праща дявола във вечния огън. Но аз виждам, че Той го поставя слуга на Бога. Праща го да служи на слаби и страдащи, да служи на всички и навсякъде без насилие.“ Дънов, П. Заветът на любовта, т. 2. Пос. съч., с. 60.

 

image

Re: Бялото братство на Петър Дънов

« Отговор #30 -: Септември 16, 2016, 09:49:31 »

     Понеже виждам, че някой все още се възхищават на мушморока Дънов, сега ще ви цитирам некой мнооого умни мисли на тоя шматарок.

Аъъъ, уточнявам, че това са цитати от негови проповеди пред тъпаците,пардон, извисените негови последователи:

Едно време, и мъжете, и жените раждали, но отсетне мъжът изгубил способността си да ражда и останала само жената да върши това. Библията казва: Авраам роди Исаак,а не казва, че Сара роди. Докогато мъжете раждали, светът бил в отлично положение, но когато те престанали да раждат, светът се развалил" (Учител, стр. 10). 
Дооста мозък ще да е необходим за да измислиш тая глупотевица, а и да и повярваш, нали !?image image

Ако в този живот напишете: Никаква свобода на жената не давам, във втория живот, когато ви направят жени, ще изпитате сладостите на това положение... За това мъже създавайте добри закони за жените, защото втори път, като жени, ще бъдете под тяхната сила" (Истината и Марта и Мария, стр. 10).
А тук братлета  другаря, пардон, учителя Дънов ни предупреждава, че в някакъв си следващ живот ще се родиме девойчета и ще ни чукат на поразия. image Ха да ви е честито бъдещото  наебаване !!! image image image


Ама, ще речеш, искам да стана мъж: няма да стане, ако продължаващ да искаш неща, които не заслужаващ, ако си все тъй упорита, втори път говедо ще станеш" (Словесно мляко и Стари и нови мехове, стр. 6).
А тук ни е обещал да станеме говеда, щото  сме искали неща които незаслужаваме. Дали в тая категория не влиза и желанието ни за свобода!?! image



- Някои казват; искаме да видим Дух... Единственото нещо, което ние виждаме в света, то е духът. Ето това цвете, което дьржа - то е дух и ако бихте могли да видите, ще съзрете цялата човешка фигура в него. Ако можете да посадите това цвете в неговата почва, веднага ще видите, че и то е разумно същество" (Сила и живот, стр. 48, 49),

     А тук братлета кукуригото Дънов категорично и безапелационно отсича, че нема разлика между човека(който според Христовото учение е Богоподобен, най-висшо творение)  и най-обикновения бъзуняк .

И като виждаме какви тъпотии ръси тоя психопат, можем да си представим какви са ни умници последователите му. image

 

      Това е мнението на една млада майка. Браво, мамче!

     "Четях го, в един момент усетих колко е дебилно. Да не говоря, че Бялото братство в БГ непрекъснато реже текста на части и ги сглобява в нови книги.

     А Заветът на цветните лъчи е книга, все едно писана от психично болен с грандиозни идеи.

     Мисля, че Дънов е измамник и нарцис, от тия с някаква леко зловеща харизма, които могат да ловят съзнанието на по-слаби ментално и психически хорица.

      Дразни ме дори визуално. Както и сополиво-извисените физиономии на изтънелите от веганство последователи. Идва ми да ги прасна.

    И после да се обявя за велик гуру и последовател на тибетската Луда Мъдрост, чийти шамари водят до просветление, а наритването по задните части- до Нирвана."

 

     " Каква връзка има между Дънов и създаденото от него „Бяло братство“? Ако се вгледаме по-внимателно в отношенията между „учителя“ и неговите последователи, ще забележим, че влиянието на Дънов върху тях е типично за сектантските общества с харизматичен лидер; една негова дума е решавала житейската съдба на мнозина от учениците му. Въпреки че Дънов на думи учи за „абсолютна свобода във всичко“[21], той самият напълно ограничава свободата на учениците си с наставления как точно са длъжни да мислят, чувстват и действат. На практика се получава, че Дънов ги „развързва“ от всички християнски норми, за да ги „свърже“ със себе си. Има и трагични случаи, показващи влиянието на дъновизма върху по- слабите психики (включително и типичните за съвременни секти случаи на убийства и самоубийства). Те са добре документирани и впоследствие ще бъдат описани.      В книгата си „Нравственото и социално-политическото учение на Дънов и дъновистите пред съда на Божието слово“ големият руски богослов М. Калнев пише следното:     „Нека дъновистите обяснят на българското общество няколко ужасни случаи в „Бялото братство“, станали почти едновременно:      Завчера (окт. 1926 г.) младежът Александър Стоянов, дъновист, изпаднал в анормално състояние, се опитал да убие родителите си. Успял само да ги нарани и бил заловен и обезоръжен („Мир“, окт. 1926 г. № 7898).     Вестник „Русь“ препечатва от българските вестници следното съобщение под заглавие „Изгонване дявола чрез самоубийство“: „Преди няколко дни от София изчезнала дъновистката Димитрица Урулова, 49-годишна, прислужница в дома на доктор Пинкас. Вчера в село Симеоново е намерен висящ на едно дърво трупа на Урулова. В оставеното от нея писмо Урулова съобщава, че в нейното тяло се вселил дяволът, който трябвало да прогони чрез самоубийство. В писмото си до нотариуса самоубийцата завещава спестените си 7000 лева .на окултното „Бяло Братство“, на улица „Опълченска“, където живее и сам Дънов. Делото се намира при следователя“.      Вестник „Зора“ дава съобщение под заглавие „Опит за самоотравяне“; отново „учителят“ Дънов зад кулисите на трагедията. „Доскоро – казва вестникът – словослагателката Йорданка Иванова (20-годишна, от София) била много жизнерадостна, но от около един месец насам тя започнала да посещава редовно беседите на „учителя“ Дънов и се увлякла твърде много в това ново учение. Недоразуменията, които имала с родителите си по повод посещаването събранията на Дънов и късното връщане в дома, както и любовта с някакъв юноша, създали у словослагателката убеждението, че нейният живот е излишен и, че тя не трябва да живее. Двама работници насила я накарали да погълне кисело мляко. Доведена в болницата на „Червен Кръст“ Иванова а тук отказва да пие противоотровите лекарства, но лекарите я заставили насила да стори това. Животът на младата работничка не се намирал в опасност, но отровата -забелязва вестникът – щяла да остави сериозни следи върху организма ѝ.“ („Зора“, бр. 2224, 1926 г.)      М. Калнев продължава: „Ние още ще попитаме дъновистите: а побоя, който нанесоха техните едноверци на един руски бежанец след беседите на „великият техен учител“ Дънов в Търново, дали и това е проява на проповядваната от тях „божествена любов“, или може би е проява на „абсолютна свобода, в нейните догматични и морални установления, в чувствата и действията?“     А ужасното събитие в Стара Загора, което поразява ума и сърцето: интелигентната жена, която усвоила учението на Дънов и в името на своето духовно единение с дъновистите заклала мъжа си и трите си деца – за какво свидетелства този факт? Пак ли за „божествена любов“ и „абсолютната свобода“, проповядвани от Дънов?!      А самоубийството на доцента от Софийския университет Сапунджиев, увлечен в дъновизма, очевидно разочарован от него и изгубил смисъла на живота си, не лежи ли като неизличимо петно на съвестта на Дънов и дъновистите?“[22]     Накрая Калнев заключава: „Като говорят постоянно за любов към всички хора, дъновистите разпространяват своята любов изключително върху своите едноверци – „Белите братя“, а към всички, които не принадлежат към тяхното общество и особено към тези, които изобличават техните заблуждения, те хранят открита злоба, която се изразява в такива противонравствени дела като побой над несъгласните с тяхното учение и дори в чудовищно зверско убийство на роднини.

 

    Нека разгледаме и още една мисъл на Дънов, твърде далеч от истинския християнски морал:     „В що се състои грехът? Всяко нещо, което не ражда, няма плод или зародиш в себе си, е грях. Една жена, която сводничи, блудства, без да ражда, прави грях. Зачатието изкупва греха[73].“      Следователно всички сводници, блудници, прелюбодейки, които раждат от блуд, вече не са грешни и могат да продължават своето дело, стига само да раждат. Както и да се мъчат учениците на Дънов да омаловажат тези скверни думи на своя учител с различни словесни хитросплетения, като им предават друг смисъл, но от техните лукави умувания нищо не излиза[74]      Важно е да разберем откъде идват претенциите на Дънов, че той има правото да противоречи на Божието Слово, а също и как убеждава учениците си да го последват в това.      Можем да разграничим основно три психологически похвата, които Дънов използва, за да внуши на учениците си, че той е „Божествен Учител“, или дори „Христос“. Първият от тях е метода на индиректното внушение:      „Искате още да видите Христа, но мнозина от вас са Го виждали, и то виждали са Го много пъти, само че почти винаги са казвали: „Може да не е Той, може да е друг.“…Христос е тук и аз бих желал да са отворени вашите очи[27].      „Няма никоя работа в света, която аз да не мога да изправя. Законът е такъв, че всякой трябва да работи, а Господ ще оправи работите ви.“[28]( Дънов внушава, че няма разлика между него и Господ.)      „На всеки 100 години се ражда по един гений в света. На всеки 1000 години се ражда по един светия в света. На всеки 2000-2500 години се ражда по един учител в света.“[29]      С други думи, казва Дънов, вие сами се досещайте кой съм. Интересно е дали „учителят“ сам си вярва на приказките.      В някои беседи „учителят“ говори на учениците си да се пазят от дявола, но на други места срещаме точно обратните наставления:      „Ето една отлична и насърчителна черта на дявола. И Господ казва: „Вземете пример от него.“[76]И Ангелите Божии слизат и възлизат. Както Ангелите слизат и се качват, така и дяволите слизат и се качват – значи и едните, и другите вършат Божията воля и се подчиняват на Божествените закони[77].“      „И бъдете уверени в едно нещо: ония, които спъват пътя Господен, това сме ние хората; дяволите не спъват пътя Господен[78].“      „Бог си служи и с добрите, и с лошите духове.“[79]Казва се, че Христос праща дявола във вечния огън. Но аз виждам, че Той го поставя слуга на Бога. Праща го да служи на слаби и страдащи, да служи на всички и навсякъде без насилие.“[80]      Първо трябва да уточним, че Господ никога и никъде не е казвал: „Вземете пример от дявола“ и Дънов много изопачава истината. А изявленията на „учителя“, че „дяволите не спъват пътя Господен“ и „Бог ги праща да служат на слаби и страдащи“ също въвежда в огромно заблуждение, защото Божието Слово говори, че: „дяволът като рикащ лъв обикаля и търси кого да глътне“ (1 Петр. 5:8); „Който прави грях, от дявола е, защото от край време дяволът съгрешава. За това се и яви Син Божий, за да разруши делата на дявола.“(1 Иоан 3:8). Ако дяволите вършат Божията воля, както твърди Дънов, защо е трябвало Божият Син да им разрушава делата? Но ние разбираме симпатиите на Дънов към делата на дявола, защото и той самият върши много от неговите дела.      По подобен начин Дънов възхвалява и ада: че там слизали само героите. Интересно тогава, кой трябва да отиде в рая.      „Ако се слезе в ада, ще се почувствате десетки хиляди килограма по-тежки. Само героите слизат в ада – така е описано и в гръцката митология. И в ада има ценни работи – има население, което живее там и е със съзнание, че това място е тяхно. Който слезе там, трябва да вземе формата им. Адът е като една смет, струпвана от двадесет и повече години, която вече се разлага и гние; който оценява сметта, ще се възползва, а който не я оценява, ще казва, че това е боклук непотребен.“[81] ***      Но може би най-антихристиянското твърдение е това, че Дънов бил „Бащата“, „Отец“! Защото ето какво казва „учителят“ за себе си след побоя, който му е бил нанесен през май 1936 г.:      „Ако преди 2000 години беше изпратен Синът, сега тук при българите е дошъл Бащата, …бе дошъл Божественият Дух, бе дошъл Господният Дух, бе дошъл Христовият Дух, тук бе Светият Дух на Словото. Сега всичко бе тук, в Него. И българи изпратени от нечиста сила, се опитаха да Го премахнат и убият.“[36]      Неслучайно има съвременни последователни на Дънов, които поддържат същото богохулство, че Дънов бил „Отец“: „Днес дойде Отец. Дойде Бащата. Дойде в България. Бог дойде чрез Бащата чрез Всемировия Учител Беинса Дуно.“[37] А ето и един съвременен дъновистки сайт, който има начална страница със следното съдържание (думите отново са на П. Дънов):     „Аз съм вашият Велик Учител, Всемирният Христос, който съм на земята, проявявам Мъдростта и Делата в Истината на Божията Правда.      Аз съм вашият Велик Учител, Всемирният Христос, който владее целият Всемир и Съм сега между вас в пътя.      Аз съм вашият Велик Учител, Всемирният Христос, който съм в плът на земята и в Духът на Небесата. Знам помишленията ви, мислите ви и желанията ви.“[38] (казано на 20 декември 1926 г., разговор на Дънов с ръководителите на братските кръжоци в страната.)      Има и други подобни нечестиви твърдения, като дори намерихме едно съвременно „верую“ от д-р Вергилий Кръстев (тясно свързан с „Бялото братство“ и един от съставителите на многотомната поредица „Изгревът на Бялото Братство“), в което на мястото на вярата в Света Троица, се изповядва вярата в … лъжехриста Дънов, който бил владеел целият всемир."

Хиии.....малееее.....що някой не седне на мен да ми ги дрънка таквиз едни?!

Впрочем един от учениците му - Михаил Иванов, и той брат на майкината си на....... е поминувал твърде добре из Френско. Още го помнели.....къде с добро, къде недотам......
       БОГ ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ ЛИ СЪЗДАДЕ ТОЛКОЗ ТЪПАНАРИ НА ПЛАНЕТАТА?

   За един приятел питам......




 












Гласувай:
7



1. germantiger - +
03.07.2021 15:38
младата мама и подборката ми харесаха,както и първото начално изречение от теб:

Всички "свети отци", носители на "Светлината", "свободата", "братството, щастието и любовта" ги е една МАЙКА РАЖДАЛА - ГЛУПОСТТА ЧОВЕШКА.
цитирай
2. dobrodan - Значи, само да имах властта да го направя....събирам ги всичките тия
03.07.2021 15:56
и директно в Монголия да чукат овце и камъни.......
Те са божии чеда, следователно не се нуждаят от пари.
И така, докато изплатят външния дълг на страната.
С предаване на живо 24 часа в денонощието как се развива трудовия процес.
Там да решават кой е единия бог, кой му е пророк, кой му е солташак и т. н.
Вероятно броят на вярващите ще намалее дотолкова, че да се усетят като хора сред хората. Животът е прекрасен сам по себе си и без НАСТАВНИЦИ :).
цитирай
3. tonsun - https://filmisub.com/filmi/32921-the-sacrament-taynstvoto-2013.html
03.07.2021 16:01
По повод поста ти се сетих за филма от линка по-горе.. Тук нещата придобиват доста зловещ край.

А най- зловещата история е Ужасът в Джоунстаун: Как чичо Джим склонил 900 души да се самоубият?

Прочети още на: https://www/usa/2018/11/20/ujasyt-v-djounstaun-kak-chicho-djim-sklonil-900-dushi-da-se-samoubiiat.394049

И колкото и да считаме себе си за яки копелета, никой не е застрахован, че няма да попадне в мрежите на някой самозван и сладко омайващ ни "гуру", обещаващ мечтани светове.
цитирай
4. dobrodan - Тонсън, още като дете ме изгониха от църква,
03.07.2021 16:25
защото се смеех на попа и предполагам да е бил клисаря другия там, дето каканижеше нещо си. И сега, когато се наложи да вляза в църква, първото, което се случва, е да ме избие на смях. Съзнавам, че не трябва да е така, обаче ми идва отвътре :).
Мен ме брой с вроден доживотен имунитет относно божиите премъдрости.
Да, човек няма да живее за единия хляб. Трябва си мръвка, нещо за пиене и други работи :). Светът е безкрайно интересен, мисля, че без религиите би бил и по-добър.
цитирай
5. vmir - Дано бот Венцо не попадне на постинга.
03.07.2021 17:43
Според мен би изкаканизал мантрата как цял свят се възхищавал на Айнщайн, обаче Айнщайн пък се възхищавал на Дънов...
цитирай
6. notfun - многоо високо, си се прицелил)..баба Дела, и Бавната, запитайте, а не...бат Венцоо/ той, е мека мара)
03.07.2021 18:44


Хиии.....малееее.....що някой не седне на мен да ми ги дрънка таквиз едни?!

Впрочем един от учениците му - Михаил Иванов, и той брат на майкината си на....... е поминувал твърде добре из Френско. Още го помнели.....къде с добро, къде недотам......
БОГ ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ ЛИ СЪЗДАДЕ ТОЛКОЗ ТЪПАНАРИ НА ПЛАНЕТАТА?

За един приятел питам......
цитирай
7. notfun - краси..това е Наука/ Окултна..не си "нагазил' там, усещам.)
03.07.2021 18:48
т е,Тя тълкува за 'скритите" неща"..)
апропо, ТЕ (Белите) се борят яростно с Църквата / уж Христова..
помисли, в у това...

инак, даа, верно е..Твореца,си служи, и с "добри", и с дяволски..средства..
защотоо, Вселената, е...безстрастна, приятел..)
цитирай
8. dobrodan - Юле, да припомня оная книга :):):)?
03.07.2021 19:17
Достатъчно окултна е сама по себе си, както и достатъчно научна.
Тя също не дава всички отговори, но насоките към тях - да.
Преведох я заради доказателствата относно устройството на физически реалния свят, в който живеем. Не е прекалено религиозно наситена :).
От зората на съществуването си човечеството е измислило към 5000 бога.
Who is the real deal? It doesn't matter.
Освен това, ако допуснем, че някакво създание, материално или не, е в състояние да създаде Мултивселената, то

ТОЧНО С НАС ЛИ ЩЕ ТРЪГНЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА?!
цитирай
9. barin - Здравей, Добродане. Малко се за...
04.07.2021 21:38
Здравей, Добродане. Малко се запознах покрай леля си за учението на Дънов. Има много неща, които не могат да се обяснят, а аз като любител историк и бивш математик не обичам необяснимите факти. Не може да се казва"Вярвайте ми, не питайте защо"? Не одобрявам и подредбата на стаята, където се събираха от бялото братство( веднъж съм ходил). На стената Петър Дънов- учителя е поставен над Исус Христос. Те ми втълпяваха в главата, че Беинса Дуно е прероденият Исус Христос, а преди тях големите личности са били Енох, Орфей и Мойсей. Дори и по-издигнати, като св. Илия, Буда, Лао Джъ( за него се опитват да намерят български корени, което не е сигурно) са много по-назад. Мисля, че различията се коренят от това коя църква е приета още през I в. сл. Хр.- апостолическата или гръцката. Надделяла е гръцката при Константин Велики, мисля. Затова всяко отклонение се счита за ерес.
Поздрави!
цитирай
10. krumbelosvet - Да си враг на религиите в ХРИСТИЯНСКА страна
04.07.2021 21:41
Да си враг на религиите в ХРИСТИЯНСКА страна, сега е услуга на мюсюлманските терористи. Не се ли сеща дон туран?
цитирай
11. dobrodan - Барин, не може вярата в каквото и да било да се
04.07.2021 22:51
основава върху лъжи. Затова съм противник на персонализирането на който и какъвто и да било бог или почитането на провъзгласил се за бог юрдек.
Истината е далеч по-прозаична. Колкото повече напредва науката, толкова по-малко място остава за библейското сътворение с прилежащите му изумителни алабализми.
Много ми се иска да попитам, прочете ли книгата от No-Vacuum?
Никой нищичко не сподели, не знам защо..... А обещаха?
цитирай
12. dobrodan - По какъв начин според тебе, Круме,
04.07.2021 22:54
правя услуга на мюсюлманските терористи?
Значи всичките секти, базирани на кой каквото му щръкнало, като чул да четат библията, са суперценни и хиперполезни, защото не проповядват ислям?
Круме, понякога разсъждаваш като децата.
цитирай
13. barin - Не съмя намерил още, затова не ка...
04.07.2021 22:57
Не съмя намерил още, затова не казвам нищо.
цитирай
14. dobrodan - Заповядай за сваляне :), Барин.
04.07.2021 23:10
https://www.mediafire.com/file/jhmrnjh4uzvzpb4/NOVACUUM.pdf/file

Нали обичаш обясненията на необяснимите неща?
Пълна е с такива.
Десен клик върху бутона download и "запиши връзката като". Така няма поп-ъпи :), много са досадни.
цитирай
15. krumbelosvet - Когато
08.07.2021 02:52
Когато в християнска страна работиш срещу религията, работиш срещу ХРИСТИЯНСКАТА религия. И всъщност работиш за Исляма, който В МОМЕНТА е насочен главно срещу християнски страни.
цитирай
16. dobrodan - Круме, неведнъж съм се питал защо в
08.07.2021 09:17
блога на практика нито един не проповядва ислям.
Само за твое сведение преди кръстоносните походи ислямът и християнството не са били настроени една срещу друга религии. Двете почитат един и същ маймун - еврейският Яхве.
Дотук работя срещу сектите, които ти смяташ за прави ристиени, но не са.
Православието само работи срещу себе си, няма защо да го допълвам.
Хората са боговете на тая планета, Крумче :). Просто не го знаете.
Еле па ти, както обичаш да четеш :):):):):).......
Сега накратко. Погледни линка, който съм дал на Барин в коментар 14, сваляй и чети, християнино, ако ти отърва :):):).
Няма да те уапи книгата. Пълна е с наука, както и с вяра в бога. Интересно :).
Хайде, престраши се най-сетне?
цитирай
17. barin - Аз вече го изчетох, Добродане. М...
09.07.2021 21:51
Аз вече го изчетох, Добродане. Много информация, събития, допускания. Трудно ми е да повярвам на всичко, но има добри обяснения за пирамидите и много от загадките. Ние често казваме"Божия намеса" и дотук, вместо да си обясним нещата. Пътуванията във времето също са обяснени и сигурно ги има. Един от тях е граф Сен Жермен, който според някои живял над 300 години и са го виждали на различни места по едно и също време. За него също съм чел.
Поздрави!
цитирай
18. dobrodan - Чудесно, Барин.
09.07.2021 22:00
По-добро обяснение за устройството на познатия ни и непознатия за нас свят още не бях срещал. Имам усещането, че авторът знае за какво пише......на повечето места :).
цитирай
19. elizabethborislavova - Много добре си го изтипосал!
06.09.2021 21:04
Браво. Но не е нужно чак толкова писане за да се разбере същността. Дъно-в. Не е ли ясно къще обещава да завесе последователите си, заедно със себе си.
цитирай
20. blagovesteliseev - относно послединя абзац
07.09.2021 09:57
Да, човекът е създаден по образ и подобие на Бога. Само че е поставен в среда на борба между два духа - доброто и злото. Не е в стерилна идеялна среда. И при това не е създаден в нетление, а в плът и 15 грама нетление. А плътта произвежда грях и смърт.
цитирай
21. dobrodan - :):):):):) Споделял съм, че плюсове и минуси изобщо не са ми приоритет в работата :):):).
08.09.2021 12:12
Ако все пак някой се е разпознал като кръгъл идиот, не мога да му попреча да си остане такъв. Това е правото на личния избор :):):):):) според божията премъдрост и предначертание :):):):):).
С други думи, за накърнените нечии вкопани в черепната кутия псевдорелигиозни чувства ме боли някъде към 16-тия сантиметър.

O, sancta simplicitas ....


Бронебойни патрони за нея няма открити. Няма открити.
цитирай
22. dobrodan - Драга ми елисавето елисеева,
08.09.2021 12:26
туй ваше нетление ми е голям хикс, че даже притежава и маса?
Ще опитам да поясня нещичко.
Добро и зло са ЧОВЕШКИ КАТЕГОРИИ. Бог не би трябвало да знае кое е добро и кое - не, щом се е нагъчил да създава цяла една вселена, пълна с условно добро и условно зло.
Бог е извън всякакви морални и етични понятия, за вас и за мен му е през дъртия.........мозък. Прави каквото си ще и не дължи обяснения на никого, фрийленсър в буквалния смисъл.
Дал ви е правото на свобода, а вие сами си го отнемате.
Братя и сестри!!!!!????? Няма време, братя и сестри!!!!!????? Идва!

Какво идва, кой идва, откъде, защо - тия да си ги нямаме, нали? :):):):):):):)

Доста плитко и предвидимо поведение. Идва краят на кинтите ви, това е сигурно.
Благовесто бориславова, време е да тръгнеш на училище, може и вечерно.
Имайте малко достойнство пред себе си, ако не пред другите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1062755
Постинги: 389
Коментари: 5047
Гласове: 4178
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930