Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2021 11:46 - - Чекай, чекай, Славчо, молим те? - хълцала zaw12929........
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 3671 Коментари: 12 Гласове:
12

Последна промяна: 07.06.2021 17:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     ИТН без Слави приключи. За кого ще гласуват сега - за баба Мика и Тошко Африкански ли?

 https://pik.bg/%D0%B8%D1%82%D0%BD-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0---%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%BE-%D0%B0%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-news1030689.html

Нямало да се кандидатира за депутат. Мястото му било в…“една друга институция“?! Но за това – като му дойдело времето. Коя ли ще е тази институция – може би Четвърти километър? Слави, или умниците, похитили фейсбука му, опитват да внушават, че сега ще ходят на президентските избори. Иначе няма как да оправдаят абдикацията на лидера си от депутатското кресло. И съвсем ще демобилизират електората си. „Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят“.

 

ИТН без Слави Трифонов не може да съществува. Това е ясно. Тогава за кого ще гласуват избирателите на тази партия на вота през юли? За баба Мика Зайкова? За Тошко Африкански?

     А дано, ама надали. Истината е, че Трифонов няма нито физически, нито психически устои, за да бъде депутат. Или лидер на партия. Още по-малко президент. Време е да си признае, да се оттегли с достойнство, да лекува болежките си, а не отново да продава илюзии, този път с адрес „Дондуков“ 2. Видяхме го какъв депутат беше – постави световен рекорд за „Гинес“, не стъпи нито веднъж в парламента. Сега вероятно ще иска да стане президент без да ходи на работа, да управлява чрез чужди статуси във фейса… Все пак донякъде анонса за президентската позиция доставя радост. Вероятно сега диктаторът Радев трепери и ближе рани. Това може да пообърка схемите му. Интересни избори се задават през есента. Радев, Слави, Стъки, Кубрат... А ГЕРБ още не си е казал тежката дума. 


   Към така поднесения анализ на Недялко Недялков нямам какво да допълня.


image



Гласувай:
12



1. mt46 - Мда...
07.06.2021 13:14
Слави не става за политик... Народът ни се лови и за сламка...
цитирай
2. tonsun - "В Япония е характерно това че ...
07.06.2021 13:45
"В Япония е характерно това че специалистите работят в продължение на 10 години.-на ниските йерархични нива. Те заемат последователно различни длъжности в различни отдели и филиали на фирмата. Така те опознават по добре работата и могат лесно да се пренастроят на нова работа. Издигането в ерархията на ръководството се реализира след 10 години, но зависи от това как са се представили. При заемането на високи постове след това, те ръководят ефективно звеното, тъй като имат поглед върху цялостната дейност на фирмата.
От страна на фирмата се осигорява постоянна работа на равотниците,добро заплащане и пенсионни осигуровки. Така се получава едно взаимно доверие, което спомага за благоприятния климат."

Всъщност не е ли Държавата една фирма? И всеки, който е решил да стигне до управленческото й ниво, не е ли редно да премине през цялата йерархична стълбица?
А и още нещо... За да бъдете успешен един политик, не е ли нужно да има съответното образование по политически науки, което да му позволи да има здрава основа в основите на управлението и политиката, както и в историята на политиката на страна?
Не е ли редно бъдещите политици да вземат уроци по публична реч? Езикът на улицата може да е забавен или атрактивен за едно шоу, но един политик олеква, когато си служи с речника на тълпата...

Шоуто е дело на сценаристите! Партията е дело на сценаристите! Слави е само фасадата. Но и една толкова популярна фасада не може да прикрие, че шоуто е на изчерпване, т.е. сценаристите вече циклят... И това, което се видя на изборите, за съжаление не е никак лицеприятно. Не смятам, че едни арогантни, злостни и мнооого повЕрвали си човечета, ще имат силата безпристрастно, честно и с живец да променят реалността ни към по-добро.

ПП: Нямам нищо против всеки да си получи заслуженото, но след представянето на неопровержими доказателства. До тогава ... Всеки е невинен до доказване на противното! От голословия ми е дошло не до гушата , ами...
Ай, Кафа!






цитирай
3. dobrodan - Марине, ако всеки у нас
07.06.2021 14:01
правеше това, което наистина МОЖЕ и ТРЯБВА да прави.......тук щеше да е Раят.
Масовата нагласа е "ще се научи бе, кво толкоз?"
Не съм видял куче касапин да е станало.....
цитирай
4. dobrodan - Тонсън,
07.06.2021 14:19
вместо от политици държавата се управлява от политикани.
В едно не чак толкова далечно минало по време на приватизацията беше приложена елементарна схема.
На входа и на изхода на все още държавна компания (мога да дам повече от два примера) застава частната фирма с подставени лица за управители, чийто фактически собственик е например директорът на същата тая държавна компания.
Частната фирма осигурява суровината (фактически я препродава на завишени цени) за държавната компания.
След това изкупува готовата продукция с минимална надценка и я продава по пазарни цени.
Частната фирма не си мръдва пръста за нищо. Доставчиците - наготово, пазарът - съществуващ и добре развит.
Просто издава едни фактури и прибира едни пари.
Това продължи грубо 10 години. Резултат - държавната компания работи на загуба или на нула. След което бива изкупена на безценица и продадена за колкото си може вследствие естествени амортизационни процеси (в това число и на персонала :)).
АБСОЛЮТНО СЪЩАТА ВРЪТКА СЕ ПРИЛАГА И ДНЕС ЧРЕЗ ПОЛИТИЦИТЕ, ЯВЯВАЩИ СЕ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА НА ВЪНШНИ И ВЪТРЕШНИ ЧИСТО ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ.....
Държавната компания е Република България. Преди да я разпродадат окончателно, пред очите ни я залагат на комар срещу кредити.
След мен - и потоп (думите са приписвани на различни лица в различни времена).....
Нито едно от тези лица не е починало от естествена смърт........
Да, но приказката за прасенцето и ръжта продължава да бъде актуална....
Или, както беше писал един колега в блога, не се е случвало още главата на назначения за една година вожд на племето да падне на земята, все някой иска да я улови :).
Остава племето да не позволява да я хване поредният случайник.
цитирай
5. getmans1 - Добродане, Слави е доста суетен, до ...
07.06.2021 18:51
Добродане, Слави е доста суетен, до онзи ден не искаше да се коалира с никой но от вчера „шефът му„ Р. Радев изненадващо поиска правителство и аз се съмнявам, че ако сега се извърти ще си плюе на „мъжкарският„ си имидж. Така което видях до сега ме навежда на мисълта, че Тошко Африкански не страда от такива скруполи и одма ще се извърти, стига му тая награда да се пъчи от трибуната на НС.

Изказвам само хипотеза.
цитирай
6. dobrodan - Getmans, здравей най-напред.
07.06.2021 19:08
Суетен - несуетен, като виждам какво се случва през последните часове на следобеда.......май никой не се кани и да го пита иска ли, не иска ли..........
Благополучно пенсионираха д-р Кантарджиев, за "навършени години".......
А някой няма ли да пенсионира......Бойко Рашков....прехвърлил с над година възрастта за пенсиониране?
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБЪР ПОДХОД ЗА СБЛИЖАВАНЕ МЕЖДУ ГЕРБ И БОЖКОВ.........СЕ ОФОРМЯ.....
Докато чегъртат Бойко, може да се наведат по-дълбоко от номиналното и задните части щръкват......удобни.........
Засега "нашите мутри" сменят "вашите мутри"........
а народът спи и сънува безусловен базов доход.
Що толкова зле?!
Защо смяташ, че Радев иска правителство след изборите?
Дотук развоят на събитията ме кара да предполагам точно обратното.
цитирай
7. tonsun - Лошото е, че не "случайниц...
07.06.2021 19:40
Лошото е, че не "случайници" ни 'Фащат, а субекти, които през годините са правили многократно политически упражнения на наш гръб. Преименуваха се, боядисваха се във всички цветове на дъгата, обещаваха и немислимото, но в крайна сметка, положението е "сейбъл мейч"
Как един нЕмА доблеста да се изправи и да каже: "Ей, Хора! Положението е кофти и лесно няма да стане по-добре!" Как един не се отказа от привилегиите си, от бонусите си, от апартаментите, колите и пр.! Как един не призна за гафовете си и не се извини за грешките си!..
А да не подхващам законотворческата им дейност. Другите държави имат действащи закони от преди 2-3 века, а нашите не изтрайват и по месец, без да ги пипнат и преработят. И как в името на народа, са все в полза на тая или оная прослойка; на тоя или оня бизнес...

И се питам, с кои очи застават отново пред нас и ни убеждават за пореден път в "светлото бъдеще", когато ние със собствените си очи виждаме надвисналите над нас буреносни облаци? Понякога политиците могат да бъдат мнооого голЕми "пердета"! Направо цели "завеси"!
И отново въпросът "За кого да гласувам?", ще има продължение... за добре познатото зло или за все още незабравеното зло!
цитирай
8. dobrodan - Една статистика за Корея :), интересна е:
07.06.2021 19:46
На вниманието на бъдещите ни министър-председател и президент

В контекст на предстоящите парламентарни и президентски избори у нас представяме ви извадка на колегата Божидар Божков. От днес стана ясно как Южна Корея се е превърнала в икономически център на света. Пускаме тази хронология на вниманието на бъдещите ни министър-председател и президент, които ще управляват страната ни в следващите години.

На снимката е Сеул, а когато говорим за южнокорейско чудо, е интересно да се посочва и статистиката как то се е случило.

Всички президенти, управлявали там след освобождението на страната от японска окупация през 1945 г.:

1. Ли Сън-ман(1948-1960) – свален с революция;
2. Юн Бо-сон (1960-1962) – свален с преврат;
3. Пак Чон-хи (1962-1979) – убит;
4. Чхве Гю-ха (1979 - 1980) – свален с преврат;
5. Чун Ту-хван (1981-1988) – след изтичане на президентския му мандат е осъден на смърт и екзекутиран;
6. Ро Де-у (1988-1993) – след изтичане на мандата е осъден на 22 години затвор;
7. Ким Йон-сам (1993-1998) – вкаран в затвора при президент №3. Когато той става президент, урежда пък смъртната присъда на №5 и решетки за №6;
8. Ким Те-чжун (1988-2003) – вкаран в затвора при президент №3, осъден на смърт при президент №5 (по-късно помилван). Получил след това пък Нобел за мир;
9. Но Му-хьон (2003-2008) – свален с импийчмънт (отменен от Конституционния съд). След изтичане на мандата му е повдигнато обвинение в корупция. Самоубива се преди началото на съдебния процес;
10. Ли Мьон-бак (2008-2013) – след края на мандата е арестуван по обвинение в корупция и осъден на 15 г. затвор. Пускат го през 2019, заради влошено здраве;
11. Пак Кън-хе (2013 -2016) – свалена с импийчмънт. Арестувана и осъдена на 25 години затвор, където гние и до момента;
12. Мун Дже-ин – настоящ президент. Все още жив и на свобода.

Восток - дело тонкое.... :):):)!
цитирай
9. getmans1 - . . . Защо смяташ, че Радев иска пр...
07.06.2021 22:22
dobrodan написа:
...
Защо смяташ, че Радев иска правителство след изборите?
Дотук развоят на събитията ме кара да предполагам точно обратното.


... Ами вера го намекнаха а днес на песен го превърнаха едно изказваве на Радев в Пловдив ... нещо голям зор ги замъчи след „Магнитската буря„ както я нарича една политическа буля.
Иначе то е ясно, в момента се блъскат две задкулисия ... най-малко. Лошото е, че превес взема онова дето „североизтока„ все го зове ... ако и, че най се натъртва на „натовските генерали„ все водачи наши а всички ние знаем кои си падат по нелегалните конспирации.

За 30 години на такъв цирк не сме биле свидетели ... генералското правинелство като някоя дашна кака с гащите под мишница и който си поиска, пИчели ... на това ми тия приличат тия уволнения ... да се готвят чистачките.
цитирай
10. getmans1 - ХА, да допълня, тая работа ми при...
07.06.2021 22:25
ХА, да допълня, тая работа ми прилича на южнокорейският списък дето си постнал само, че в българския вариант.
цитирай
11. zaw12929 - СЛАВИ Е СВЕТОВЕН ШОУМЕН И ЛИДЕР НА ПП, КОЯТО СВАЛЯ ГЕРБ ЗАВИНАГИ
18.06.2021 12:21
ДОБРОДАН ПЛЕЩИШ ТЪПОТИИ НИТО НА ТЕБ НИТО НА ГЕРБ ЩЕ ПОМОГНАТ- СЛАВИ НЯМА НУЖДА ДА Е ДЕПУТАТ ТЪП СИ ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕШ, НО ЩЕ СИ ПЛАТИШ И ПАДНАЛИЯ ГЕРБ НЯМА ДА ТИ ПОМОГНЕ
цитирай
12. dobrodan - Слави е местен балкански и по-точно български чалгар.
18.06.2021 12:42
Даде ли пет лева за днес, баби? Към стипендията?
Цял живот плащам полюциите на такива като тебе, цял живот!
Мислех, че вече няма да се повтори. Къде ти, овцете и млади, и дърти, нямате свършване.......
Точно на такива калмуци и муйки като вас трябва един Слафчо. Да ви го натъкне до сливиците.
После и него ще свалите, и другия след него ще свалите, и тъй, докато не можете си обу гащите от сваляне.
Хак да ви е.
Тъп ще викаш на баща си. Ясно ли ти е, куха кофо ръждясала????????
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1043808
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4143
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031