Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2020 13:05 - Анатолий Кльосов: Забранената история на тюрките и славяните през хилядолетията
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 5477 Коментари: 37 Гласове:
7

Последна промяна: 30.07.2020 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Това е клип, в който генетикът Кльосов изважда наяве някои недотам лицеприятни за днешните историци събитийни стечения и обстоятелства в човешката история от 64 000 години насам. На учен като него би следвало да имаме доверие. Палеогенетиците в света не са много на брой, така че пуснете клипа, изберете при необходимост български субтитри, гледайте, слушайте и мислете......скъпи ми историци.
По-надолу давам препратка към клип за произхода и развитието на славяните, има такъв.
Не съм гледал нито един от двата, но ще го направя с удоволствие тия дни :).
Този за славяните няма български субтитри, жалко за което. Все пак не е на напълно неразбираем език, така че нека се опитаме :) заедно да научим още нещо.
На любознателните в блогплатформата - приятно гледане.
Нека си кажа, че едва ли ще мога да отговоря на евентуални въпроси, просто слушайте внимателно, скролвайте по няколко пъти, струва си до последната секунда.
Току-що намерих и клип с интервю на Кльосов за хазарите и произхода им.
Наистина не знам какво съдържат клиповете. Може да разкажете, като ги изгледате.
Този с хазарите има български машинен превод.
Може би някои мои предположения ще се потвърдят, други няма да се потвърдят, но това е без значение. Това ще бъде поредната стъпка към истината, нашата истина, не измислена и кабинетно съчинена в нечия политическа или финансова угода.
Да идва по-скоро вдругиден:)!


Compared to the uniformity of Common Turkic, which Al-Istakhri mentioned "as for the Turks, all of them, from the Toquz Oghuz, Qirgiz, Kimek, Oguz, Qarluq, their language is one. They understand one another”. Even if Khazar belonged or was similar to Oghuro-Bulgaric languages, it was distinctly different.[8]

The linguistic data consists of Khazar titles (Beg, Bolušči, Ishad, Il-teber/El-teber, Qağan, Kьndь Qağan, Jвwšоġr, Tarxan, Tudun, Yabgu, Yilig/Yelig), anthroponyms (Itaq), and toponyms (Sarkel/Šarkil, Sarığšın/Sarığčın), mostly of Turkic origin.[9][10] The interpretations do not indicate whether these are Common Turkic or Oghuric.[11]










Гласувай:
9



1. germantiger - +
29.07.2020 15:55
лично з амен тия часове по тема в която не съм изкушен са негледаеми

пуснах и гледах току-що отделни фрагменти

разбира се, не ми харесва човек с "орденче" на едното видео и протектиран от руски сми

сега положителното:

за скитите ще чуеш интересни неща - че явно са били ралзични родве и различни хаплогрупи, явно скитите не са "едно"

според този учен или неучен не всички скити са говорили на тюркски езици именно заради това

това ми се стори ок, не защото ми харесва или не ми харесва - не за това разбира се

а защото в ония древни времена не би могло категорично да определим тези или онези с по-късно в6ъзникналите племена и народи, не можем да ги преобразим така след като процеса е траял векове наред и този явно чудесно разбира и знае това

пс
НЕ ЗНАМ ЗАЩО СЕ ЗБАЛУЖДАВАШ, ЧЕ НАУКАТА Е КАБИНЕНТНА В СМИСЪЛ НА ПОРЪЧКОВА - има примери както за едното така и за другото, малко повече уважение към поколенията учени и наука няколко века преди нас
цитирай
2. dobrodan - Здравей, Тигре,
29.07.2020 16:19
към поколенията учени, които са работили "на терен", грамотно, без да се водят непременно към доказване на някаква теза - поклон. Спрямо такива аз съм червей.
Каква е истината едва ли някога ще узнаем без машина на времето. Но мисля, че и там някой ще подмени филма и ще реже сцени :).
Ей-сега ще ти дам пример за кабинетен учен, че ми пратиха материала преди малко.

Статията се казва: Св. Борис и митът за избиването на 52-та рода, от историка Георги Тодоров (не го познавам, може и да е писал по-читави неща от това), брой @ на вестник "Култура", 2007 г.
България е все още неблагодарен длъжник спрямо паметта на своя Покръстител. Една от причините за това недостойно отношение са натрупалите се лъжовни митове, свързани с неговата личност, неговото време и неговото дело. Сред тях важна роля играе митът за мнимото "избиване на 52 болярски рода".

Този мит се е вкоренил дълбоко както в историческата наука, така и в множество художествени произведения, които пресъздават Покръстването на българите. Залегнал е съответно и в обществената мисловност на българството още от времето, когато то се самоосъзнава и изгражда своята идеология през ХІХ век, а в хода на този процес преоткрива и личността на Покръстителя.

Въпросният лукав мит гласи, че при потушаването на бунта на болярите скоро след Покръстването св. Борис уж бил избил не само главатарите на бунта с техните синове – на брой общо 52 души – но изклал и целите им родове с жените, децата и пр.

Убиването на двигателите на бунта е действително историческо събитие. Но само по себе си то не грабва въображението и не прави мит. Убитите са виновни в извършването на най-тежкото престъпление във всяка държава – въоръжен опит за насилствена смяна на законната власт и убиване на законния държавен глава. Според законите на всички държави, откак свят светува такова престъпление се наказва със смърт. Князът е длъжен да изпълни законността, която сам той въплъщава. Следователно има екзекуция, а не клане. Няма нещо, което да задейства въображението и да подхрани митотворна драматургия.

Митотворната драматургия се развихря при мнимото избиването на невинните "родове". Подведени в тази посока, ние въобразяваме ужасното и безсмислено жестоко клане на жени, деца, старци, несъпричастни роднини и т. н. – всичко онова, което се съдържа в понятието "род". Митът метастазира като ракова клетка и колкото повече жертви въобразяваме, толкова те са по-безсмислени, толкова избиването им е по-несправедливо и жестоко, ирационално, а оттам и митотворно.

Естествено е, че и творците, които са се насочили към личността и делото на св. Борис – поети, прозаици, драматурзи, кинематографисти – използват целия драматургичен заряд, който се съдържа в тази несъществувала сцена. Едни симпатизират на княза и се опитват да оправдаят "клането"; други го осъждат. Но и в двата случая митът избуява. Той се вкоренява и се разклонява. Черпи жизнени сокове и ражда своите отровни митораждащи плодове...

Така този мит-родоначалник постига своята лукава цел – да подмени истината и да хвърли сянка върху делото на св. княз Борис, а оттам и върху Православието тъкмо в мига, когато то освещава България.


Дотук добре. След малко какво става: проследяваме грешката.......

Митът за "избиването на болярските родове" може да бъде проследен нагоре по течението до своя извор, до семето, от което е поникнал. Той произхожда от погрешния превод на едно изречение и по-специално - на една дума.

Думата е от латински – proles, а изречението е първото от Глава ХVІІ на знаменитите "Отговори на папа Николай І по допитванията на българите", един от основните и най-достоверни извори за живота и делото на св. Борис. (Виж също: The Responses of Pope Nicholas I to the Questions of the Bulgars A.D. 866, бел.ред.).

Глава ХVІІ. И тъй, разправяйки как сте възприели по Божия милост християнската вяра и как сте накарали да се покръсти целият ви народ, как обаче ония, след като били покръстени, въстанали единодушно с голямо ожесточение против вас, като твърдели, че не сте им дали добър закон, и искали да убият и вас и да си поставят друг княз, и как вие, подготвени срещу тях със съдействието на Божията сила, сте ги надвили от мало до голямо и заловили със собствените си ръце, пък и как всичките им първенци и по-знатни хора с целия им род били избити с меч, а не толкова знатните и по-малко видните не претърпели никакво зло, вие желаете да знаете относно ония, които са лишени от живот, дали имате грях заради тях. Но това във всеки случай не е извършено без грях и не е могло да стане без вина от ваша страна, щом поколението, което не е участвало в замисъла на своите родители и не е било изобличено, че е дигнало оръжие против вас, е било изклано невинно заедно с виновните.

Ключовата невярно преведена дума, която коренно променя смисъла на текста, е proles. В латински нейното основно значение е: потомък, син, дете. Производно на това значение е: поколение, потомство, род. А има и още по-разширено: млади войници.

В случая няма съмнение, че proles означава мъжките потомци и конкретно синовете. Така че буквалният превод на израза cum omni prole sua следва да бъде: "с всичките им потомци", а още по-вярно на конкретния контекст: "с всичките им синове", за да се избегнат домислици по линия на дъщери, внуци, внучки и пр. Този превод напълно съответства на историческия контекст на събитието. Става дума именно за политически мотивирано екзекутиране на водачите на бунта "с всичките им синове". Водачите са екзекутирани в изпълнение на закона, защото са били виновни в извършване на опит за въоръжен преврат. Синовете не са участвали в преврата и не са били виновни. Те са избити, за да не отмъщават за своите бащи.

Разбира се, екзекутирането на синовете е тежало на съвестта на св. Борис и именно това е поводът за неговия 17-ти въпрос към папата. Князът е осъзнавал тежестта на греха си и несъмнено дълбоко е съжалявал за тази постъпка, но тя сама по себе си – извън християнския контекст – е напълно в логиката на тогавашните времена.


За да не препълвам коментара - ми то били избити само 52-ма ДУШИ, И ТО БЕЗ РОДОВЕТЕ ИМ.
Какво фундаментално научно откритие, нали........
Абе в книгите, дето ги преведох и превеждам, пише едни други работи, ама нали са фалшиви?!
Лично мнение: ако 52-ма души от знатни родове не са съгласни с водача си, обикновено по българска традиция заминава той, а не те.
Това е все едно Сталин да екзекутира предателите, които Хитлер му е посочил...

И накрая опираме до чудо, естествено.
Сведенията, които папа Николай е получил от българските пратеници, сигурно са били в същия смисъл, защото и той използва изрази като "Бога, Който ги е предал в ръцете Ви", и "Вие, подготвени срещу тях със съдействието на Божията сила, сте ги надвили от великия до незнатния и сте ги държали пленени в ръцете си". В нито един от достигналите до нас извори не става дума за сражение, за убити от страна на княза. Ръководителите на бунта са били заловени и екзекутирани. Щом низшите боляри и простият народ са били помилвани, значи всички те също са били пленени. Но как е станало това само с 48 души на страната на княза?

Очевидно наистина се е случило нещо свръхестествено, което е поразило всички участващи. Длъжни сме да приемем като действително историческо събитие Божието чудо, чрез което св. Борис сразява бунтовниците.

Обичайната съвременна историческа наука не разполага с методология при боравене с чудесата. Тя или се опитва да ги "обясни" с някакви материалистични позитивистични еквиваленти, или просто ги подминава като несъществували.

Случаят с потушаването на бунта на болярите от св. Борис е пример за едно действително историческо чудо – добре засвидетелствано с преки и косвени сведения в изворите и с исторически документираното поведение на съвременниците.

Какво ти чудо. За неизпълнение на владетелска заповед наказанието може да бъде смърт, както в случая. Особено ако си оставил владетеля да прави такива, ммм, не чак умни неща, вместо да сложиш друг......
Както писах, истината никой не знае каква е. Обаче изводи са направени, внушението е постигнато и в резултат---нека да го спестя този път.


цитирай
3. germantiger - +
29.07.2020 17:12
бих се присъединил към написаното от теб че и аз съм червей пред тия достойните, но все пак нито ти, нито аз сме червей допри пред някои големи учени

кльосов го посгледнах заради теб и вероятно утре ще го прегледам от тия линкове повече, за жалост мислоя че радостина някъде го беше цитирала, а тази "дама" като видя нещио да споменава и моментално съм на нож

това за мита с тези родове съм го чел, длаи същото, дали подобно, но лично аз съм невеж в това, зщаото знам само офицоното така да го нарека
цитирай
4. radostinalassa - Клесев казва за нас, че...
29.07.2020 17:35
ние сме тюрки. Един учен не трябва да говори без изследвания.
цитирай
5. dobrodan - Ако случайно се заинтересуваш, Тигре, погрижил съм се да има за четене, само напомням.
29.07.2020 18:40
Кльосов е доста оплюван, но от това, което ми е попадало при него, мисля, че знае какво прави. Най-малкото има обяснения за процеси, смесвания на народи, култури, езици, където нещо другите генетици спират.
Мисля да съпоставя неговите изводи с данните от старите книги. Любопитен съм какво ще се получи, не бързам да правя изводи, но отсега няколко странни съвпадения са ми привлекли вниманието. Трябва да проверя, разбира се и ще го направя.......ако имам достатъчно време.
цитирай
6. dobrodan - Радостина, отдавна ти повтарям да си изясниш
29.07.2020 18:48
radostinalassa написа:
ние сме тюрки. Един учен не трябва да говори без изследвания.

що е тюрк, откъде и кога са се появили, каква е разликата с българите и се запитай едно нещо: защо само ние от всички бивши български народи трябва се бием в гърдите гордо и да повтаряме, че не сме тюрки? Какво да каже по въпроса цялата Западна Европа? Ами Прибалтика?
Подсказвам: трябва непременно по всякакъв начин да си внушаваме и да си повтаряме, че сме били под турско робство и нямаме нищо общо с никакви тюрки.
Което не е точно така, но от мен да мине :).
цитирай
7. fun1001 - :-))))..твърдооо..дааа....
29.07.2020 19:07


Лично мнение: ако 52-ма души от знатни родове не са съгласни с водача си,
обикновено по българска традиция заминава той, а не те./
цитирай
8. fun1001 - ....какъв си ми Софист () с главно Съ..)
29.07.2020 19:08

Подсказвам: трябва непременно по всякакъв начин да си внушаваме и да си повтаряме, че сме били под турско робство и нямаме нищо общо с никакви тюрки.
Което не е точно така, но от мен да мине :).
цитирай
9. radostinalassa - Клесев твърди / да беше го слушал, ама не си / ...
29.07.2020 20:49
че ние сме се смесили с турците. Чатна ли сега? Турски гени, ясно ли ти е ? Без изследвания. Това учен ли е или разтегля локуми.
цитирай
10. lexparsy - Здравей ДоброДан,
29.07.2020 22:54
   Заинтригува ме с тези клипове и когато намеря спокойствие и концентрация ще изгледам с интерес.
Но специално за произхода на хазарите си припомних че негласно приех едно поръчение.  Ще разкажа съвсем накратко.
   Преди години спонтанно организирах среща с Кръстю Мутафчиев ( Предполагам се сещаш кой е) и  Никола Николов който е автор на поредица от книги за световната конспирация. Разбира се научих много интересни неща от тях, които трудно бих разказал и в постинг.  Но когато се разделихме попитах любезно Николов дали мога да му бъда полезен или съдействам с нещо, а той с леко иронична усмивка ми каза — Ами намери ми история на хазарите, ако можеш!
   Преди това си говорихме и за най-големите библиотеки по света, и че той е влизал и в тази на мормоните...  Затова аз реших че историята на хазарите е изопачена или заличена, и че крие някаква важна тайна.
   Ще изгледам филма но ако и на тебе ти попадне повече информация се надявам да споделиш.
   Лекс
цитирай
11. dobrodan - Както обикновено, пак си неподготвена, нищо чудно.
30.07.2020 09:21
radostinalassa написа:
че ние сме се смесили с турците. Чатна ли сега? Турски гени, ясно ли ти е ? Без изследвания. Това учен ли е или разтегля локуми.

Няма народ "турци", разбери го това нещо. Цял постинг имам, забрави ли?
"Турци" и "руснаци" не са народности. Нарича се политонимия. Смесвали сме се и с негри, да ти припомня ли?
Резултатът е "развита средиземноморска популация". То Средиземно море колкото Панчаревското езеро голямо....
цитирай
12. dobrodan - Лекси? Съвсем сериозно казвам - може да има много писано за хазарите, но?
30.07.2020 09:31
lexparsy написа:
   Заинтригува ме с тези клипове и когато намеря спокойствие и концентрация ще изгледам с интерес.
Но специално за произхода на хазарите си припомних че негласно приех едно поръчение.  Ще разкажа съвсем накратко.
   Преди години спонтанно организирах среща с Кръстю Мутафчиев ( Предполагам се сещаш кой е) и  Никола Николов който е автор на поредица от книги за световната конспирация. Разбира се научих много интересни неща от тях, които трудно бих разказал и в постинг.  Но когато се разделихме попитах любезно Николов дали мога да му бъда полезен или съдействам с нещо, а той с леко иронична усмивка ми каза — Ами намери ми история на хазарите, ако можеш!
   Преди това си говорихме и за най-големите библиотеки по света, и че той е влизал и в тази на мормоните...  Затова аз реших че историята на хазарите е изопачена или заличена, и че крие някаква важна тайна.
   Ще изгледам филма но ако и на тебе ти попадне повече информация се надявам да споделиш.
   Лекс


Кой би ти казал в прав текст, че хазари и българи са били много близки народи в една и съща държава, която е покорила по-голямата част от познатия тогава свят?
Навсякъде Хазария се брои за еврейска държава. Да, ама не. Едни и същи български родове управляват тюркските каганати, Хазария, Велика България, Рус Киевска и нищо чудно и "Византия"........ Западна Европа дори не я броя :).

Малко изпреварвам едни предстоящи люти спорове и ти правя подаръче: думата "хазар" означава "този, който съди".....
Оттам идва и думата "цар"...
По-късно всички ще разберат как става тая магия :):):).
Затова се натискат да приписват Хазария на евреите ;):):).
Жив да си ми, и все така да питаш умни неща и да намираш отговорите, със или без моя помощ :)!

Ето ти нещо за езика на хазарите, от Уикито на "наглийски" език е, не е трудно. Сложих текста горе, под основния, че ми втръсна от липсващи символи в скрипта.......
цитирай
13. radostinalassa - 11. dobrodan
30.07.2020 17:55
Говоря ти за Клесев. Той смята нашите турци, т.е. помаците за турци. Трябва да си мълчи като не е наясно.
цитирай
14. shtaparov - Историята на "славяните&...
30.07.2020 18:40
Историята на "славяните" почва реално в 1601 г. и няма кой да я забрани- напротив,ловки чуждестранни спекуланти постоянно ни я навират в носа!
цитирай
15. dobrodan - Щапаров, думата Slavi не е от 1601 година.
30.07.2020 19:10
Тя обозначава славянските племена.
Не са нито сакалиби, нито саклаби, нито Sclavi.
Мога да ти го докажа.
Чакам ти и другите два коментара, бавят се нещо.
цитирай
16. dobrodan - Звънни му тогава по телефона :)?
30.07.2020 19:22
radostinalassa написа:
Говоря ти за Клесев. Той смята нашите турци, т.е. помаците за турци. Трябва да си мълчи като не е наясно.


Аз по въпроса какво да сторя?
цитирай
17. radostinalassa - Той е мелез, женен за рускиня
30.07.2020 22:10
Все пак това са му възможностите.
цитирай
18. genefan - Кльосов е остарял
31.07.2020 05:54
Кльосов е отминал етап в историята на генетичната генеалогия. Докато имаше изследвания само на малък брой съвременници, предимно по STR маркери за мъжките У-хаплогрупи, в теориите му имаше някаква логика.
Напоследък даже руснаците му се смеят, защото излязоха много изследвания на стари кости по метода пълен геном и е ясно, че старите миграции съвсем не са така, както той си ги представя.
Например, наскоро излезе изследване за хазарите, които доказват, че са били монголоиди, донякъде измесени с кавказци. Друг е въпросът, че самите руснаци не са наясно кои археологически находки да броят за хазарски и дали елитът е бил равносилен на поданиците.
цитирай
19. dobrodan - Genefan, с огромно удоволствие бих добавил и разгледал други гледни точки,
31.07.2020 11:42
моля да добавите информация към коментарите, важна е истината и нищо друго. Просто съм по-запознат с неговата работа ( на Кльосов, за това и давам негови интервюта) и нямам нищо против да бъдат показани грешките му и корекциите към тях.
Търся вярното, истинското и посветих години от живота си на това.
Ще се радвам да посочите конкретни и необорими изводи, наистина.
От толкова гледни точки, документи, предположения и умозаключения как да стигнем до фактология?
Моля, давайте всичко насам. Без абсолютно никакви притеснения.
цитирай
20. dobrodan - Всички сме мелези, спокойно :).
31.07.2020 11:50
radostinalassa написа:
Все пак това са му възможностите.


За кого е женен дали има значение и ако да, определящо ли е?
Скоро гледах едни концерти и не можах да позная помашките народни носии, което е голям срам и си го признавам.
Абсолютно същите облекла и шапки съм виждал у днешните изпълнители на народни танци и песни в Татарстан. Даже ги питах момчетата от нашия фолклорен състав откъде са, отговориха: помаци сме.
Без каквито и да било претенции за етнографски познания се запитах: кога и кой ги накара нашите да се облекат така.......
Много са сложни всички тия работи и едва ли точно аз ще успея да ги обясня.
Но не пречи да ги обследвам, нали?
цитирай
21. radostinalassa - Ти имаш дръпнати очи?
31.07.2020 14:29
Съжалявам, но при нас не е така.Има и по - сериозни генетични изследвания от половата хромозома. Също и химични кръвни реакции. Не се притеснявай.
цитирай
22. dobrodan - Изглеждам ти нещо притеснен ли?
31.07.2020 18:39
Да, сериозно съм притеснен. Направо ужас ме обзема при мисълта, че Радостина Тенева обяснява в моя блог на Анатолий Кльосов как се правят генетични анализи.
Ти например малко поне не се ли притесняваш? Половин Плевен е с бадемовидни очи, а жените оттам - :):):), мдаа.
За твоя информация има тюркско племе с изпъкнали и кръгли очи. Това с монголоидността може да се проследи най-точно по родилното петно. Отивай да четеш какво е монголоидно синьо петно и те чакам по-подготвена вече от години!
цитирай
23. radostinalassa - Това го знам преди тебе
31.07.2020 21:45
Даже Оливие твърди и че венците на сиганите са сини. Малко преувеличава.
цитирай
24. radostinalassa - А юдеите нямат...
31.07.2020 21:52
висулка на ухото. Сиганите имат и особени нокти. Во е достатъчво да ти погледнеш, а ако са бели да поговориш с тях.
цитирай
25. dobrodan - Ти разлика между монголи и цигани
01.08.2020 00:36
можеш ли да направиш? Питам така, преди сън, малко...
цитирай
26. genefan - Сериозно за генетичната генеалогия
01.08.2020 04:11
Относно генетичните изследвания основния ви източник не трябва да е YouTube, а научните изследвания, които се обсъждат на по-сериозни форуми. Българският е http://dnagenealogy-bg/mybb/index.php, например за изследванията за хазарите:
http://dnagenealogy-bg/mybb/showthread.php?tid=842
При регистрация се виждат повече теми, най-вече за българските резултати и Българския ДНК проект.
Най-меродавен е форума Anthrogenica:
https://anthrogenica/forum.php

Ако не сте добре с английския трябва да следитe форума Молген, ето тема за Кльосов (може би също трябва първо регистрация):
http://forum.molgen/index.php/topic,1028.0.html

цитирай
27. shtaparov - (Щапаров, думата Slavi не е от 1601 година.)
01.08.2020 04:11
dobrodan написа:
Тя обозначава славянските племена.
Не са нито сакалиби, нито саклаби, нито Sclavi.
Мога да ти го докажа.
Чакам ти и другите два коментара, бавят се нещо.

Da- dumata ne e ot 1601 g.- plemenata se poiaviavat togava. До 17 век такива племена НИКЪДЕ и НИКОГА не е имало- имало е само СКЛАВИ, СКЛАВИНИ и САКАЛИБИ (САКАЛОВИ- Жители на страната САКАЛА в Памир). Те обаче не са "славяни"- такива са днешните тюрко-руснаци,макар че те имат доста кръв от угро-чувашите,обявени от псевдоучени за "тюрки".
цитирай
28. radostinalassa - Разликата не е голяма...
01.08.2020 07:20
в сравнение с реазликата между белите, жълтите и смесените.
цитирай
29. dobrodan - Благодаря за линковете, ще почета да видим кое как е.
01.08.2020 10:11
genefan написа:
Относно генетичните изследвания основния ви източник не трябва да е YouTube, а научните изследвания, които се обсъждат на по-сериозни форуми. Българският е http://dnagenealogy-bg/mybb/index, например за изследванията за хазарите:
http://dnagenealogy-bg/mybb/showthread?tid=842
При регистрация се виждат повече теми, най-вече за българските резултати и Българския ДНК проект.
Най-меродавен е форума Anthrogenica:
https://anthrogenica/forum

Ако не сте добре с английския трябва да следитe форума Молген, ето тема за Кльосов (може би също трябва първо регистрация):
http://forum/index/topic,1028.0



Английският ми не е особено добър, така е. За онова време не беше зле, но минаха години :):):), все пак се надявам да се оправя.

Админе genefan, форумът е много хубав! Не бях стигнал до него, благодаря за насоката! Продължавайте все така :).
Да, както виждам, хазари и българи са били буквално един народ. Между другото, още не съм разбрал защо българите не са се нарекли просто хазари. Откъде идва етнонимът "хазар" вече знам.
цитирай
30. radostinalassa - Вземи си пръстов отпечатък
01.08.2020 10:59
Така ще ти е най - лесно.
цитирай
31. genefan - Български ДНК проект
02.08.2020 16:31

[quote/]
Английският ми не е особено добър, така е. За онова време не беше зле, но минаха години :):):), все пак се надявам да се оправя.

Админе genefan, форумът е много хубав! Не бях стигнал до него, благодаря за насоката! Продължавайте все така :).
Да, както виждам, хазари и българи са били буквално един народ. Между другото, още не съм разбрал защо българите не са се нарекли просто хазари. Откъде идва етнонимът "хазар" вече знам.[/quote]

За да навлезете по-дълбоко в генетичните изследвания, трябва първо сам да се тествате по-дълбоко и да разберете с кои народи всъщност сте роднина.Точно сега има намаление на компанията FamilyTreeDNA, към която е Българския ДНК проект. Най-показателни за произхода ни са дълбокото тестване на мъжките хаплогрупи, което, обаче не е много евтино. Оттук може да си поръчате, най-малкото 37 STR, а при възможност направо Big Y-700 и автоматично се включвате в проекта:
https://www.familytreedna/group-join.aspx?Group=Bulgarian

За руския форум Молген в линка имам грешка, трябва да е:
http://forum.molgen/
Не четете руските, булгарски, татарски и пр. националистически форуми, само този е с нормални хора.
С Google translate няма да имате проблеми и с английските форуми, но трябва да сте наясно с терминологията.

цитирай
32. dobrodan - Моят генетичен профил не ми е интересен:),
02.08.2020 19:35
преди всичко издирвам откъде се взеха и кога дойдоха българите....
Нямам предвид тукашните дунавски българи, а тези, които направиха държавата ни.
Благодаря за предложението.
Нещата се поизясняват до културата на лодковидните брадви.
А преди това?
Пълна лудост е това, дето съм захванал, нали?
Ще видим.
цитирай
33. radostinalassa - И на мене някои ми приличат на пръчове...
06.08.2020 13:31
но не виждам защо бих им го казала. Това не е аргумент. Бъркаш дръпнати очи с епикантус и малки монголоидни очички, специфично положение на първите 2 пръста на краката, с цел да се хващат по - добре за клоните.
цитирай
34. zaw12929 - ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ- КАЗВАТ ...
09.08.2020 23:16
ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ- КАЗВАТ МЛАДИТЕ , КОИТО ЖИВЕЯТ НАВЪН!
ЗАСЛУЖАВА СИ БОЙКО ДА ВЪРНЕ МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ_ КАТО ДАДЕ ОСТАВКА! Това е най важната мисия на ГЕРБ СЕГА ТОЙ ИСКРЕНО ИСКАШЕ ДА ГО НАПРАВИ- И ПОЛУЧАВА ВЪЗМОЖНОСТ НЕ ТОЙ ПРАТИ 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА!
„ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ!“- казват младите , които живеят навън! За първи път на улицата са представителите на поколение, което има европейска идентичност, формирана в университетите на Европа. То, завърнало се в неочаквана ваканция заради пандемията, се чувства лично засегнато от разликата между там и тук. Протестът е израз на нарастващата (вместо да е обратното) несъвместимост между това едновременно да си европеец и да си българин, от вътрешната травма, която носи културният конфликт между тези две идентичности. Тя добре личи в станалия популярен плакат: "ИСКАМ ДА ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ
цитирай
35. dobrodan - Играеха една игра децата преди години :),
10.08.2020 11:03
- да бий, да бий.....Франция да бий!
- да бий, да бий.....Англия да бий!
- да бий, да бий.....Испания да бий!


Днешните млади, "ходили повънка", да заповядат да живеят в България по всяко време. Светът стана голямо село, където и да живееш, все тая, ако имаш парички.
Искат да е като в Европа? Обаче да има чалга по цяла нощ, крясъци на битови теми до три сутринта, да паркират пред входа на блока върху стълбите, да им е безплатно образованието, да имат скъпи медицински услуги и нормална работа за мнооооого голяма заплата.......
Гърция май повече ще им допадне?
цитирай
36. radostinalassa - Защо си мълчиш?
29.08.2020 13:43
Разбиха те , а ? У нас има патриоти, не само мекерета.
цитирай
37. dobrodan - Извинявай, Радостина, не можах твърде
29.08.2020 16:07
да ти схвана интимната мисъл? Кой какво ми е разбил (освен колата скоро друго не са ми разбивали)?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1042656
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4142
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031