Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2019 11:18 - Предизвикан отговор към един Българион...
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 1894 Коментари: 11 Гласове:
3

Последна промяна: 03.04.2019 13:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Драги ми господин Ванко Българионъ Николов...
Българионъ ми звучи доста погърчено...може и да греша, но надали.
Приятел ми изпрати този постинг във Фейсбук
https://www.facebook.com/HistoricalPark.BG/   , където отдолу стои Ваш коментар, пуснат на сайта 

https://balgarionn.wordpress.com/2017/08/04/%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B6%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/

още през 2017 година. Пропускам квалификациите по адрес на другите българи, които учтиво наричате татари, измислени волжки българи. За гръцките и сръбски шовинисти съм съгласен. Къде обаче в цялата работа остава руският интерес - не ми стана ясно.
Четете старите документи като Хон Китаб (не съм сигурен дали изобщо сте го прочел това нещо) по-зле, отколкото дяволът чете евангелието. За вероятно осми път подчертавам, че дори набеденият за фалшификат  "Джагфар тарих" разказва, че цивилизационният тласък е даден от именците - бояни, пеони - които обитавали Малък и Голям Рум. Те са отишли при тюрките и са им занесли това, което наричаме искра на цивилизацията.
Никой, абсолютно никой не е оспорил това и никъде не се отрича.
Родът Дуло също е посочен като именски, тоест Балкански царски род.
Това също никой не го отрича. Разказва се историята на бялата раса, чийто видими признаци носят и голяма част от народите, които на езикова основа светът определя като тюрки. Имен на тюрки език значи дъб, ако Ви интересува.
Пропускате хиляди доказателства за съществуването на народи, които по едно или друго време също са се наричали българи. Точно както Вие и аз.
Доживях да видя официални руски власти да признаят, че и русите са малко нещо българи. В тоя ред на мисли...аз руски интерес в цялата тая работа не успявам да открия.
Няколко въпроса - и ако Ви стиска, може и да отговорите.
Как така на розетата от Плиска се оказа знакът на именците, като същия този знак го има и на турски войнишки шлемове? Че и върху един меч, и то не чий да е?
Давате ли си сметка, че българин не е trade mark registered и че от нас се иска да защитим правото да носим името на дедите си достойно...а не с оплювки по адрес на другите, които също имат това право, погледнато исторически?
Чудесата, които сте изакал (думата акам е от тюрко-"татарски" произход) по адрес на това, кой е бил първо мюсюлманин, после татарин, после булгарин. Цитат:
"“Татари” е руското название на всички мюсулмани,  които се намират по тези места след 14 в.. За да “стоят” по-благозвучно и внушително в титлита на Иван Страшни, ги прекръстват на булгари. В 10 в. ТАТАРИ НЯМА." И всичко това само 
"За да не помним, че ние Българите сме най – старите европейци, потомци на Траките.", пак Ваш цитат.
Чакайте малко сега. Само до Европа ли ходихме? Давате ли си сметка какви недомислени ги дрънкате или не? Не се ли срамувате да се наречете българин, както точно го е написал Паисий? Откъде дойде Аспарух, кан Атилкесе Аспарух Маджар Дуло да нарече държавата тук България, или траките въстанаха и казаха, че те са правите българи и с друго име не са съгласни и ще го изгонят? 
Кой, питам Ви, даде името на Алпите? Траките ли?
Кой занесе имена като Галиция и Барселона до Испания? Траките ли?
Кой кръсти над хиляда географски обекта по планетата с етнонима Болгар? Траките Ви болги ли?
Не сте ли чел оня прекрасен разказ за Христофор Белокровский? За такива като Вас е написан, разбирате ли какво казвам? "Пази, боже, сляпо да прогледа" го е кръстил великият Алеко и явно не сте го прочел когато е трябвало.
Обидите не помагат на каузата, нито на Вашата, нито на моята.
Такива публикации ме карат да Ви обещая едно простичко нещо. С оглед на безумните Ви твърдения - Вашите и на цялата протракийска групичка, която пее, че българи са станали мизите...ей така, след поредното препиване се събудили вече българи - смятам в блога си да публикувам неща, които сами ще накарат всичките вас да отидете на три букви - ЦСГ (Централна Софийска Гара), да си купите билети за влака, с който да отидете право на...Пловдив, а по пътя да плачете и да слушате песента на колелетата, които при ниска скорост тихичко припяват трака-трак, трака-трак...а когато влакът набере скорост, ритъмът ще стане тъкър-тъкър..тъкър-тъкър.
Докато ви се изясни.
P. S. Извинете ме за тоя постинг. Вие не сте за блогър. Погледнах и някои други Ваши умотворения, като например събирателния образ на Кубрат. Човече...Вие сте за лекар, не за автор. Желая Ви скорошно оздравяване, ако не е късно...
Маалка тайна - в именника, където даже Императорът  на Земята Туки Атила Аудан Тохтамиш...последният да затвори вратата - е наречен просто княз, което си е ама наистина голям смях - имената на годините на царуване са на...най-обикновен хунски език, ни повече, ни по-малко. И да си пиете хапчетата...редовно и не с алкохол.




Гласувай:
4



1. lexparsy - Прочетох с интерес емоционалните ти доводи
03.04.2019 14:55
и наистина мисля че много от историята ни е преиначена от неправилни трактовки, но и съвсем тенденциозно, а някой хора преди да повтарят заблужденията си трябва да се замислят, защото ги затвърждават.
Много добре разбирам емоционалната реакция, защото често и аз се скандализирам от пошлостта на нечии разсъждения.
Но каква е Истината не може да се скрие, и това ни е ясно, както и тези които я крият. Родовата памет не се губи. Но за жалост народа ни е изправен пред физически геноцид, и ако не го спрем, вместо да спорим по блогове може да изгубим много!
цитирай
2. dobrodan - Имам сериозни основания да смятам, че
03.04.2019 15:16
зад подобни пачи мисли стоят златни пера...Последствията от такива цапаници могат да бъдат твърде неприятни, ако се намерят още хора да повярват. Вярата е хубаво нещо, но...изключва доказателствата. А доказателствата изключват вярата. Покойният Дъглас Адамс го е написал повече от добре.
Деца трябват, деца! Иначе...жалко за всичко досега.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Имам забележка към "ака&q...
04.04.2019 11:51
Имам забележка към "ака"
Сигурен съм че не е с татарски произход и ще се аргументирам!
Сасо на латински/ кАКО е ходя по голяма нужда !Оттам и българското "акам" То е останало, латинското или старобългарското-при космонавта Иванов С фамилия Какалов Смениха му я, за да не се правят асоцииации с нея
Така ,че няма как стар народ като римляните ,да вземат думата от тюрки или татари "Изяждането" на началното "К" показва ясно откъде идва думата!
цитирай
4. dobrodan - Вземи си обратно забележката :)
04.04.2019 11:54
Познай как е на руски език думата и от кой латински я заеха...И ако броиш римляните за стар народ...днес се посмях доволно вече.

Какать – от тюрко-татарского какай, плохой; есть антоним тәтәй, хороший.
Още малко латински :):)
Срамота, срам – от тюрко-татарского усыра.
цитирай
5. dobrodan - След толкова кофти аромат нещо яко тракийско :):):)
04.04.2019 12:22
Незнайно как, незнайно защо...Нариман тарих засвидетелства (дано не греша, мисля, че там беше ) българско племе енеи.
Спокойно можеш да го изведеш от дионисиевите празници - в български тюрки джиен.
Вчера ми изпадна и едно именце Енейтек.
Синът на Булат - отчаяният Енейтек - събрал разпръсналите се след смъртта на баща му киргизи и отново се върнал на служба при Азан. Емирът, който вече носел и титлата кан, му присвоил званието хан и му дал част за владеене севера на Планинска България (Таули Булгар, Джебелстан). За да не бъде обиден Енейтек, защото не му било дадено губернаторството на Велики Болгар, Азан заповядал да преименуват кара-иделския град Ташли на Болгар.
Годината е 1637 , ако не възразяваш.
цитирай
6. leonleonovpom2 - И аз се смея много че не римляните са ...
04.04.2019 14:36
И аз се смея много че не римляните са цивилизатори а тюрко татарите, две хилядолетия след тях
Ами отворете всеки латински речник и ще видите како/ сасо/ какво означава Това ,че на тюркотатарски-не съм наясно звучи подобно означава само едно и няма защо аз да го казвам Е, в бълкана началното к се е запазило ,не е отпаднало, дадох пример с Георги Какалов!

Да , от тюрките е взето!
Браво!
Повече няма да коментирам!
Имате право на мнение ,но не и да го налагате!
цитирай
7. dobrodan - E...изнесох цяла лекция в блога Ви.
04.04.2019 16:28
Колкото до това кой кого и как е цивилизовал...аз самият не знам какво да мисля.
Обаче...излизат факти. Странни и малко плашещи на места. Търпение...търпение.
Тая книжка би трябвало да предизвика сензация. Не съм чул за подобна реакция. Което не я прави по-малко ценна.
цитирай
8. iliyanv - Тел. 112
05.04.2019 17:03
Без почивен ден.
цитирай
9. dobrodan - Тъкмо ще научиш и нещо ново, iliyanv
05.04.2019 17:58
Халиф на арабите тогава бил Мансур (754-775 г.), женен за дъщерята на Урус-Хабдула Айше. Урус-Хабдула предложил на зет си да нанесе удар по турлуките-карлуки (откъде ли е името на Карлуково, бел. прев.), поддържащи бунта, от юг.
Страхотна природа е на рекламата. Да ти завиди човек.

Държавна Психиатрична Болница Карлуково. Началник Отделение – 0882/809045
Началник Отделение – 0882/809042

Обещават дискретност. Няма да се плашиш.
цитирай
10. merlin68 - Онзи ден ти четох простотийте в б...
06.04.2019 21:46
Онзи ден ти четох простотийте в блога на Иван, обаче от уважение към домакина те пропуснах. Човекът се държа с теб културно, а ти за отплата реши тук да го клепаш и това заедно с приказки за величието българско.
Ти си просто един фес, който посредством българската история си мисли, че може да открадне и половината европейска и да я припише на тюрките. Най-вероятно си клонинг на сбърканяка Атил, защото то няма други такива ахмаци като него в блога.
цитирай
11. dobrodan - Не мога да приема коментар от човек,
06.04.2019 22:54
който пише "простотийте" с й вместо и.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1062645
Постинги: 389
Коментари: 5047
Гласове: 4178
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930