Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2021 17:19 - Може ли партийната субсидия да бъде препъни камък за нововъзникнала партия с иначе добри намерения?
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.03.2021 17:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Проблемът с партийните субсидии не е само във вида, размера и тежестта на материалното ощетяване на народа в полза на облагодетелстваните партии. Дълбокият проблем е в „инициацията“, така да се изразя, ще поясня. Представете си как една партия прави първите си крачки в обществено-политическия живот, прескача минималния праг след изборите, печели субсидия и посредством тази субсидия би следвало да набере сила… Само че чрез така създадения механизъм, вземайки тези готови пари, пътят на партията се опорочава, сърцата на политическите лица се корумпират, защото веднага биват преизобилно облагодетелствани единствено на база процент получени гласове. Финансовите стимули и съблазни са най-неподходящото "меню" в този момент, когато те би следвало да укрепнат в личното си себеотрицание, самоотверженост и безкористна служба на народа.

По принцип, преди изпълнението на важна задача и мисия, великите личности преминават през пост и стават по-аскетични. Исус Христос пости в продължение на 40 дни и 40 нощи в пустинята, издържа на изкушенията на Дявола и чак след това се връща в населените места сред хората, започвайки своето публично служение под формата на проповеди и поучения. Към метода на пост и молитва се е придържал и Махатма Ганди, от Словото на Учителя Беинса Дуно научаваме следното:
"Навремето Махатма Ганди си постави голямата задача да освободи Индия от англичаните. Той направи много усилия в това направление и накрая изкара един пост с молитва от 40 дни. След четиридесетия ден на поста му цяла Англия се изпълва с възвишени светли същества, които се вселяват в умовете на английските лордове и те гласуват в Камарата на лордовете освобождаването на Индия от английското господство." Знаем Васил Левски колко е бил аскетичен, жертвоготовен и предан, именно благодарение на неговата вътрешна чистота, той успява да изпълни великата си мисия, посвещавайки своя живот за всеобщото добруване на другите, особено на бъдещите поколения.

Съответно, при встъпване в длъжност от такова грандиозно обществено значение и отговорност, материалните облаги са хлъзгав терен, на който обикновеният човек, с неговите човешки слабости, може да се подхлъзне, а след първото подхлъзване - да се търкули по урвата надолу, защото предвидените от системата капани (кога под формата на сладко поощрение, кога - на камшик) тепърва ще се постилат по утъпкания червен килим. Да не забравяме че едно политическо лице, влизащо в управлението на държавата, освен че разполага с големи възможности е подложено на огромни външни влияния, натиск, изкушения, съблазни, ограничения и заплахи. За да издържи на всичко това, за да запази своята морална чистота, да прояви кураж, воля, смелост и набор от други специфични лични качества се изисква сериозна и целенасочена подготовка и самовъзпитание. Считам че преди прекрачването на прага, където чакат Дяволът и другите тъмни сили от тяхното съдружие (визирам арената на политиката) е добре човек да направи духовно пречистване, така както е заложено в периода на усамотение в пост и молитва за определен период. Ако още в самото начало подобна духовна практика отсъства, а налице ще се случи консумиране на прещедрата държавна субсидия, това може да е препъни камък в по-нататъшната политическа кариера, каквито и да са били първоначалните намерения, колкото и добре да е звучало всичко. Без целенасоченото култивиране и усилване на собствените духовните сили и устои, предприемайки такава сложна задача, който и да е човек - няма шанс да издържи на тежестта на изпитанията.

 

Силно се надявам добри българи да влязат в управлението на родината ни.



МОЛИТВА ЗА БЛАГОСЛОВЕНИЕ

НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Господи Боже на Силите, в Името на Христа, чрез което Име Ти Си благоволил да Те призоваваме, ний, Твоите чада, идем тази сутрин и припадаме (заставаме) пред Твоите нозе. Молбата ни, Господи, е да благословиш и опазиш българския народ, святата му верига, духовенството, управниците - министри, земеделците, учителите, търговците, всички трудещи се в благороден труд, всички майки и бащи, които вършат благата Ти Воля, и всички добри хора, които работят за Твоето Царство на Земята. Да просветиш Лицето Си над тях и да ги помилваш.

Господи, възвиси Лицето Си над тях и дарувай им мир! Благослови тоя народ в превъзмогване всички ухищрения на лукавия и всичките му тъмни сили.

Молим Ти се, благослови душата и духа на тоя народ, за да те хвали и слави през всичките векове на бъдещето.

Амин

Във Веригата молитвата се е казвала на колене.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 267977
Постинги: 177
Коментари: 323
Гласове: 380